banner113

Bir yol deyip geçmeyin! Hüseyin Doğan yazdı.

banner106

Alanya'daki bir çok yatırımda emeği olan rahmetli Hayri Doğan'ın oğlu Hüseyin Doğan'ın kaleme aldığı "Bir yol deyip geçmeyin" başlıklı yazısı.

Bir yol deyip geçmeyin! Hüseyin Doğan yazdı.
17 Ocak 2020 Cuma 15:11

banner108
banner238

Bir yol deyip geçmeyin üzerinde ne maziler vardır bilir misiniz?

"Şu anki Oba yolu, eskiden daracık bir yoldu. 1991 yılında bu daracık yol, bulvar haline getirildi. Tek şerit bir yolun sanki uçak indirecek şekilde genişletilmesi ve o zaman verilen mücadelelerden bir anı anlatmak isterim;

Bilindiği üzere o zaman Oba'da her yer portakallık (portakal değerli), Oba'da gölden Cami alanına sonrasında da Cikcilli'ye bağlayacak olan büyük bir yol açma projesi var.
Büyük bir kesim yol açılsın istiyor, seve seve arazisinden yol geçmesine izin veriyor ama arazisinden yol için yer vermeye sıcak bakmayanlar da var tabi. Oba Kuran kursunun önünde yol kesenler mi ararsınız, Çıplaklı ayrımına doğru araçları taşlayanlar mı ararsınız...
Belediye başkanı, arazisinden yol geçmesini istemeyen arazi sahipleri ile teker teker görüşüp hatırı geçene rica minnet, dişi geçene dişe diş mücadele edip yolu genişletiyor. Çıplaklı yol ayırımına doğru köşede bulunan bir garibanın yarım dönüm içerisine bir kerpiçten evi ve ufak bir arazisi var. O garibanın yerine dokunulmaması ve oraya viraj yapılması üzerine kurulu tüm planlar. Yol biraz kıvrık olacak ama garibanın arazisine dokunulmayacak. Onlarca dönüm arazisi olan adamdan silah zoruyla yol istenirken, gariban çiftçi onun bahçesine kepçe değmeyeceğini duymuş. Oba belediye binası, eskiden Cami alanı mevki yol kenarında bulunan eski iki katlı bir evdir. Belediye binasına üstü çamurlu eli değnekli bir amca girer, başkanla görüştürün beni diye kapıdan içeri dalar. Amca sinirlidir. Siniri ona zarar verildiğinden değil, iyilik yapmak istendiğindendir aslında. kimse bir anlam veremez amcanın bu tavrına. Başkan, Amcayı odasına alır:

"Buyur emmi, nasıl yardımcı olabilirim?"
"Ben sana ne yaptım Reis Bey, suçum ne?”,
"Estağfurullah emmi ne suçu, ne oldu?",
"Benim neden Obaya hizmet etmemi engelliyorsun, neden benim arazimden yol geçmiyor..."

O yolda o kadar varlıklı kişiler vardı ki o dönem, amcanın o sözü çok ağır geldi, yol açılırken yaşanan tüm olaylar bir yana, amcanın o sözü bir yanaydı. Açıklayamadı da hemen, kursağına bir topa durdu... Çaylarını içtiler:

"Tamam emmi ben arkadaşlara talimatı veriyorum senin arazinden de yol geçecek. Allah senden razı olsun biz sana zararımız olmasın diye dikkatli olmaya çalışmıştık sadece" dedi Başkan.

Bu olay sonrası kısa süre içerisinde bulvar Oba halkının hizmetine girmiştir.

Amcanın o davranışı ise yıllar boyu hatıralarda kalan ve 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'e bile anlatılan bir hikaye olmuştu artık Reis Bey için.

***

Bugün ise Oba Mahallemizin ihtiyaçlarını her zaman karşılayan Alanya Belediyesi Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat YÜCEL 'e Oba halkı adına teşekkürü bir borç bilir, başarılarının devamını dilerim.

Saygılarımla,
Hüseyin Doğan

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.