banner113

Bu da mı iftira Şahin Kırbıyık!

banner106

Devletin resmi belgelerini yayınlayarak haber yapan Alanya postasını "İftira atmakla" suçlayan Şahin Kırbıyık'a en güzel cevabı yine devlet verdi. İddialara göre Bakanlık, 80 İl ve 19 İlçe Tarım Müdürlüklerine resmi yazı yazarak, Kırbıyık A.Ş ürünlerinin toplatılmasını istedi.

Bu da mı iftira Şahin Kırbıyık!
27 Mart 2020 Cuma 10:40

banner108
banner238
Alanya Postası 17.03.2020 tarihli sayısında "Vay vay vay" başlıklı manşet haberinde Kırbıyık A.Ş tarafından üretilen 5 adet alkollü içecekte tarım ilacı ve deterjan yapımında kullanılan tersiyer bütil alkol bulunduğunu gösteren belgeyi yayınlamıştı. Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından devletin yetkili laboratuarlarında tespit ettirilen bu durumu  Alanya Postası, Tarım İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu raporları örnek göstererek yayınlamıştı. 
YALAN ORTAYA ÇIKTI
Ürettiği içeceklerde tersiyer bütil alkol kullanmadığını, yasal belgeli alkol üreticisi olduklarını açıklayan Kırbıyık A.Ş, yetkilileri İl Tarım Müdürlüğü'nün bu kararına itiraz ederek yürütmeyi durdurma aldıklarını açıklamıştı. Gazetemizi iftira atmakla suçlayan Kırbıyık'ın yalanı ortaya çıktı. Tarım Bakanlığı, 80 il 19 ilçeye 23 Mart 2020 tarihinde resmi yazı yazarak Kırbıyık A.Ş'nin ürünlerinin toplatılmasını istedi. 
TÜM TÜRKİYE'DE TOPLATILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı daha üç gün önce 23.03.2020 tarih 58905817-300 E.982636 tarihli "Ürün Toplatma Kararı"nı 80 il ve Antalya'nın tüm ilçelerinin tarım ilçe müdürlüklerine göndererek Kırbıyık A.Ş'ye ait ürünlerin toplatılmasını ve yedi emin depolarına tutanakla teslim edilmesini istedi. Şahin Kırbıyık'ın tüm yalanlarını ortaya koyan bakanlık resmi yazısında şu ifadelere yer verdi: "Ürünlerinizde tersiyer bütil alkol yönünden TGK Aromatize Şarap ve Aromatize Şarap Bazlı  içki  Aromatize Şarap Bazlı kokteyli tebliğine aykırı olduğu tespit edilmiş olup İdare Yaptırımı tebliğ edilmiş olup ilgili ürünlerin piyasadan toplatılması için verilen 7 günlük süre sona ermiştir. Yazımızda adı ve parti seri numaraları belirtilen ürünlerin piyasa denetim ve kontrollerinde tespit edilmesi halinde 5996 sayılı kanuna göre yasal işlem yapılacaktır" denildi.(Alanya Postası)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.