banner113

Büyük iddia: Antalya dahil bir tane ilçe alamayacaklar

banner106

Yerel seçim sürecini ittifak ortağı CHP’nin Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile sağlıklı bir şekilde götüreceklerine inandığını söyleyen İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti’nin Antalya’da Büyükşehir Belediyesi dahil hiçbir ilçeyi alamayacağını ileri sürdü.

Büyük iddia: Antalya dahil bir tane ilçe alamayacaklar
14 Aralık 2018 Cuma 09:06

banner108
banner238
Partiler arası ittifakların ön plana çıktığı 31 Mart yerel seçimlerine doğru süreç hızla ilerlerken, ittifakların etkisi Antalya’da da görülmeye başlandı. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti’nin Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’un birlikte fotoğraf paylaşmasından sonra CHP-İYİ Parti arasındaki ittifakın da şekillenmesiyle İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile süreci sağlıklı bir şekilde götüreceklerini söyledi.
“BİR TANE İLÇE ALAMAZLAR”
Büyükşehir Belediye başkan adayının CHP’ye bırakılacağını belirten Aydın, “İYİ Parti bir demokrasi mücadelesinden sonra ortaya çıktı. Hep sandıkta milletimizle ittifak yapacağız dedik. AKP ile MHP’nin Cumhur ittifakı adı altında biraraya gelmesi bizi bir ittifaka zorladı. Bizde CHP ile Millet ittifakı kurduk. AKP ile MHP ittifakına devam edince bizde yine ittifaka ittirildik. Antalya ile birlikte ittifak kuruldu. Büyükşehir adayıyla alakalı şuanda herhangi bir isim yok. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bırakıldığını biliyoruz. İlçeler anlamında bir görüşmemiz olmadı ama şu ilçeler bizim olsun, buralar sizin olsun deriz. Bu akla, mantığa, sosyolojiye ve sayısala uygun olur. 19 ilçe ve Büyükşehir alınacaksa maceraya gerek yok. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ile bunu çok sağlıklı bir şekilde götüreceğimize inanıyorum. Biz bunu sağlıklı bir şekilde götürdüğümüzde 19 ilçede ve Büyükşehir’de AKP’nin belediyesi olmaz. Bir tane ilçeyi alamazlar. Çünkü, Antalya seçmeni gündemi takip ediyor” dedi.
“OYLARIMIZ ARTACAK”
CHP-İYİ Parti ittifakı oy oranlarının artacağını da iddia eden Aydın, “Biz oylarımızın üzerine oy koyarız. Ekonomik kriz, turizm ve tarımdaki problemler, girdilerin yüksek olmasına rağmen çıktıların düşük olması gibi sorunları dikkate aldığımızda CHP-İYİ Parti’nin oyunun üzerine birçok oy alırız. MHP’deki oyları, AKP’deki küskünlerin oylarını alırız. CHP-İYİ Parti oyları toplamının üzerinde oy çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.