banner113

Büyük iddia: Gündoğmuş'ta neler oluyor!

banner106

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul'un iddiası gündeme bomba gibi düştü

Büyük iddia: Gündoğmuş'ta neler oluyor!
04 Aralık 2019 Çarşamba 14:19

banner108
banner238


İl Başkanı Ahmet Kumbul yayınladığı basın bülteninde şu iddialara yer verdi.

Gündoğmuş’da bir düğünde en ufak bir ses çıkarmadan, kendi kendilerine sohbet eden gençlerin yanına yaklaşan ekip arabasının içindeki polislerin; iddialara göre sorgusuz sualsiz, zorla ve biber gazı kullanarak; gençlerden ikisini yaka paça ekip arabasına bindirip ve gözaltına aldıkları belirtiliyor. İddialara göre; çocukları kurtarmaya çalışan vatandaşların da biber gazına maruz kaldığı vurgulanıyor.
Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; gözaltı sayısı her geçen saat artmıştır.
Gençlerin neden gözaltına alındıklarını merak eden içlerinde Gündoğmuş İYİ Parti Belediye Başkan Adayının da olduğu düğünde yer alan misafirler gittikleri karakolda şüpheli sıfatıyla, polise karşı direndikleri ve karakoldan şüpheli çıkardıkları iddiasıyla haklarında işlem başlatıldığı bilgisine eriştik.

Şiddete uğrayan gençlerle ilgili herhangi bir ihbar ve şikayet olmaması hatta Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası işlemi bile uygulanamayacak durumda olunması; polislerin keyfi güç kullandığını göstermektedir. Kaldı ki; şiddete maruz kalan gençlerden birinin ifadesinde, “ifade esnasında avukatın müvekkiline bakışı” bile tutanağa yazıldığı, avukatın müvekkilinin ifadesine müdahale etmesi olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Bir avukatın müvekkilinin ifadesinde bulunması, haklarını koruması adet suç olarak görülmüştür.
Sorgusuz sualsiz, hiçbir açıklama yapılmadan gençlerin zorla gözaltına alınması, akabinde yaşananlar hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Orantısız güç ve yetki kullanan polislere; olağanüstü hal döneminde bile böyle bir uygulama olmadığını, yetkili makamlardan izin alınmadan sorgusuz sualsiz üstelik darp edilerek,  kimsenin gözaltına alınamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Adaletin yerini bulması için; soruşturma, kovuşturma ve yargılama aşamalarında da bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.