banner113

Büyük Zaferin 98'inci yılı kutlandı

banner106

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Büyük Zaferin 98'inci yılı kutlandı
31 Ağustos 2020 Pazartesi 08:36

banner108
banner238
Büyük Taarruz’un 98’inci yıldönümü kutlamaları Alanya’da saat 09.00’da Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Kutlama programına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuna, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından okunan İstiklal Marşı ile tören son buldu. Kaymakamlık makamında tebrik kabul töreni ise bu yıl COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgını nedeniyle gerçekleştirilemedi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Alanya İlçe Garnizon Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştirildi. Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Vekili Tuna, kahraman şehitlerimizin mezarlarına çiçek bıraktı. Edilen duaların ardından kutlama programı sona erdi.

ALANYA SOKAKLARINDA 30 AĞUSTOS HEYECANI YAŞANDI
29 Ağustos’u 30 Ağustos’a bağlayan gece boyunca zaferin heyecanı Alanya sokaklarına taştı. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin organizasyonunda milli mücadeleyi ve cumhuriyet coşkusunu konu alan müzik ve Türk Bayrakları ile donatılan araçlar şehrin çeşitli noktalarında zafer coşkusunu vatandaşlara yaşattı. 

BAŞKAN YÜCEL BALKONDAN DESTEK VERDİ
Salgın nedeniyle kısıtlı şartlar altında gerçekleşen kutlamalara sağlık sorunları nedeniyle istirahat halinde olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de evinin balkonundan destek verdi. 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.