banner113

Büyükşehirden Alanya'ya dev yatırım...

banner106

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Alanya programı kapsamında Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi’ projesini inceledi.

Büyükşehirden Alanya'ya dev yatırım...
19 Ekim 2018 Cuma 08:46

banner108
banner238

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menders Türel, Alanya'da basın toplantısı düzenleyerek 2017 yılında temeli atılan Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi’nin birkaç ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
Türel, Büyükşehir olarak Alanya’da birçok projeye imza attıklarını belirterek, “Ak Köprüden tutun kadınlar plajımıza kadar birçok projemiz hizmete girdi. Aşevimiz, Toptancı Halimiz, Alanyaspor Tesislerimiz. Hepsi Alanya’ya değer katan projeler. En önemlisi Karayolları ile ortak yürüttüğümüz, projesi bizim tarafımızdan hazırlanan Alanya Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşaklarıydı. Oba’ya kadar artık çevre yolunun da birleşmesiyle çok önemli bir trafik sorununda rahatlama sağladı. Tabi Oba’dan sonra devamında Kargıcak’a kadar gidecek çevre yolunun çalışması da yine karayolları tarafından, projesi yine bizim tarafımızdan yapılan ortak bir çalışmaydı.Bu da 2018 senesinin sonuna kadar tamamlandığında artık sahildeki o trafik yoğunluğunu da ciddi bir şekilde azaltmış olacağız.” dedi. 

ALANYA'YA MÜJDE!
Alanyaspor için yapılan tesislerin yapımı hakkında da bilgi veren Başkan Türel, “Projemizde yer tahsisi noktasında süreç bir süre önce tamamlanmıştı. Ancak Antalya’da sıkça gördüğümüz engelleme çalışmalarını Alanya’da da farklı hizmetlerimizle görüyoruz. Zaman zaman yargı marifeti ile bizim çabalarımızı durdurma girişimleri söz konusu oluyor. Alanyaspor tesisleri ile de ilgili bir dava açılması suretiyle benzeri bir durum ile karşı karşıya kaldık.
Bugüne kadar gecikmesinin en önemli nedeni yargı sürecinde bizim temel atma imkanımızın söz konusu olmamasıdır. Biz tam ihale aşamasına gelmişken yargıya taşınmış davalar neticesinde ihale yapamadık.Kararlılık ve azimle çalıştık, buradaki yargı sürecinde önümüzü tıkayabilme imkanı olan hususları yapmış olduğumuz düzenlemeler ile aşmayı başardık. Ve Alanyaspor tesislerinin de ihale imkanına kavuştuk. 4 Aralık’ta inşallah yine başımıza çok büyük bir aksilik gelmediği takdirde Alanyaspor tesislerinin de ihalesini gerçekleştireceğiz. İnşallah Ocak ayının içerisinde Alanyaspor tesislerini de hep birlikte temelini atmayı planlıyoruz. Çok değil 1.5 sene içinde hizmete sunarız.” ifadelerini kullandı. 

DEV YATIRIM
Başkan Türel Alanya Belediyesi ile birlikte toplam 764 milyon 712 bin liralık yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.  Türel, Alanya için ne yapılsa az olduğunu ifade ederek, “Alanyalıların hayatını kolaylaştırmak için sosyal kaliteli yaşam sürdürmeleri için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.