banner113

Çakır, DEMAŞ ile ilgili çok çarpıcı açıklamada bulundu

banner106

Çakır, DEMAŞ ile ilgili çok çarpıcı açıklamada bulundu
07 Şubat 2019 Perşembe 18:03

banner108
banner238

Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır; Alanya Belediye Meclisinin Şubat Meclis Toplantısında DEMAŞ Eğlence Merkezi olarak bilinen takribi 16 dönümlük bölgenin yürürlükteki imar planlarında “Sosyal ve Kültürel Donatı Alanı” iken, seçim arifesinde alelacele “Turizm Ticaret Alanı” olarak değiştirilmesine; “Yasal ve etik bir uygulama değildir. Tekelci düşüncenin zihniyetidir ve kabul edilemez!” dedi. 
Alanya Belediye meclisi tarafından alınan kararla “DEMAŞ” Eğlence Merkezi olarak bilinen takribi 16 dönümlük arsada yapılan plan tadilatları; yasalara aykırıdır, kabul edilebilir ve etik değildir vurgusunu yapan Çakır;
“Söz konusu plan tadilatına konu arsalar 2 ayrı parselden oluşmaktadır ve Alanya’nın merkezindedir. Alanya Belediye meclisinin aldığı plan tadilatı kararı; 1/1.000 ölçekli uygulama planında yapılmıştır. Yapılan iş, imar planlarının yapımı ve uygulanması hiyerarşisine tamamen aykırıdır ve yasal değildir. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmayacağına inancımız tamdır.  

Zira, söz konusu arsalar; 1/25.000 ölçekli (Tüm Alanya’yı kapsayan) ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarında da “Sosyal ve Kültürel Donatı Alanı” olarak görülmektedir. Bu sebeple söz konusu plan tadilatı; 1/25.000 ölçekli plandan başlayıp, 1/5.000 ölçekli ve 1/1.000 ölçekli plan hiyerarşisi ile yapılmalıdır. Ancak Alanya Belediye Meclisi, tam tersinden başlayarak zaten imar kanununa aykırı iş yapmıştır. 

Kaldı ki, sosyal ve kültürel alanın nazım imar planlarından kaldırılabilmesi için; aynı bölgede muadil bir yere tekrar ayrılması gerekmektedir. Üst ölçekli planlarda tadilat yetkisi zaten Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindedir. 
Seçimlere az bir süre kala yapılan bu iş; Alanya’yı yöneten zihniyetin gerçek düşüncesini ortaya koymaktadır. Bu zihniyetin amacının, Alanya’ya ve kamuoyuna hizmet olmadığı açıkça görülmektedir. Yapılan iş, yangından mal kaçırmadır. 
Tarih ve kültür şehri olarak yaşadığımız Alanya’mızın merkezinde bulunan bu önemli arsa üzerinde, ORTAK AKLI harekete geçirmeden alelacele karar alınmasını, Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Buradan mevcut yönetime seslenmek istiyorum. Bu ve benzeri işlerle Alanya’nın geleceğini çarçur etme gafletinden vazgeçin. Tekelci düşünceyi bırakın. Bu konunun seçimlere ve siyasete alet edilmeden değerlendirilmesi ve Alanya için hayati önem taşıyan bu arazinin tüm Alanya Kamuoyunun bugün ve gelecekte faydalanabileceği bir eser ile değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur.  

Alanya Belediye başkan adayı olarak, Alanya’ya sözüm olsun ki; seçildiğimiz takdirde söz konusu arsaların değerlendirilmesini ve projelendirilmesini Alanya’nın tüm dinamiklerine ve ORTAK AKLIN kararına bırakacağız.”dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.