banner113

Çakır"Geçmiş olsun Alanya"

banner106

Çakır"Geçmiş olsun Alanya"
05 Ocak 2022 Çarşamba 11:30

banner108
banner238

Büyük Birlik Partisi Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, bugün sabah saatlerinde Akdeniz açıklarında meydana gelen ve Alanya’da da şiddetle hissedilen deprem ile ilgili yaptığı açıklamasında; Alanya’da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin dikkate alınması gerektiğini belirterek ülkemizde deprem haritasında bulunan bölgelerde riskli yapı stokunun ivedilikle dönüştürülmesine dikkat çekti. 
Deprem yaşandığı sırada Alanya’da bulunan ve depremle ilgili yetkililere seslenen Çakır açıklamasında şunları söyledi: “Bugün sabah saat 6.21’de Akdeniz’in 59.92 km açıklarında ve 39.52 km derinliğinde meydana gelen 5.3 büyülüğündeki deprem Alanya’da ve civar ilçelerde şiddetli bir şekilde hissedildi.
Herhangi bir maddi hasar veya can kaybının meydana gelmediği depremde, vatandaşlarımız büyük bir korku yaşadı.
Öncelikle Alanya’mıza ve civar ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ”
Depremle Yüzleşmeyi Beklemeden Önlem Almalıyız!
Deprem riskinin ihmal edilmeyeceği ve alınacak tedbirlerin ötelenemeyeceğini ve bu kapsamda 1. derecede deprem riski olan yapıların ve bölgelerin ivedilikle boşaltılması gerektiğini vurgulayan Çakır; “Depremin yıkıcı gücünün bilinmesi ve bu noktada alınabilecek tüm tedbirlerin alınmasını mutat zamanlarda uyarı mahiyetinde yetkililere söyledik ve zaman zaman da hatırlatmalar yapıyoruz.
Türkiye’de deprem riski taşıyan ve önceden deprem risk haritası çıkarılan bölgelerimizi biliyoruz. Burada yapılan tüm çalışmalar önleyici tedbirler kapsamındadır. Ancak; özellikle 1. derecede deprem riski taşıyan riskli yapıların ve bölgelerin ivedilikle boşaltılması gerektiği gerçeğini bir kez daha buradan paylaşıyoruz. 
Bu noktada 1.ve 2. Derecede deprem riski taşıyan yapı stokunun ivedi olarak dönüştürülmesine önemle vurgu yapıyoruz. Deprem riski taşıyan yapı stokunun eş zamanlı olarak tüm ülkemizde dönüştürülmesi seferberliğini ivedilikle başlatmalıyız. 
Depremle yüzleşmeyi beklememeliyiz. Depremin yıkıcı ve acı sonuçlarıyla karşılaşmadan boşaltma ve dönüşüm önlemini almalıyız.
Devletimizin en önemli ve en ivedi projesi, riskli yapı stokunu ivedilikle dönüştürmek olmalıdır. 
Buradan yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum. Ülkemizin temel ve en öncelikli birinci sorunu 1. ve 2. derece deprem riski taşıyan yapı stokunun ivedilikle dönüştürülmesidir. Çözüm için, bir gün bile beklenmemelidir.” dedi.  

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.