banner113

Çavuşoğlu: "Bu sene otelciler fiyatları düşürdükleri için çok pişmanlar"

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tur şirketlerinin kriz zamanında otelcileri suistimal ettiğini söyleyerek, "Otelciler de bu tuzağa düşüyorlar. Bu sene otelciler fiyatları düşürdükleri i çin çok pişmanlar. Evet kazıklamayalım ama Antalya'nın markasını ve değerini düşürmeyelim" dedi.

Çavuşoğlu: "Bu sene otelciler fiyatları düşürdükleri için çok pişmanlar"
16 Nisan 2018 Pazartesi 15:56

banner108
banner238
Bakan Çavuşoğlu: "Antalya'mızın turizm sezonu 7-8 aya sığdırılmaz, 12 ay olması gerekiyor"
Turizm sezonunu bu hafta resmen başlattıklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise turizm sezonunun çok daha başarılı geçmesini canı gönülden dilediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Antalya'mızın turizm sezonu 7-8 aya sığdırılmaz, 12 ay olması gerekiyor. 12 ay olabilmesi i çin turisti çekecek bir cazibe merkezi olmamız lazım. Bu potansiyel var. Kış sporlarını, Antalya'mızda hem iyi tanıtıp hem de yeni tesisler kurmamız lazım. Davraz'a ve bölgemizdeki kayak merkezlerine ilaveten, Akseki Göktepe ve Alanya Akdağ kayak merkezlerini açtığımız zaman sadece Isparta'da değil, Saklıkent başta olmak üzere en az 3 yerde Antalya'mızda kayak yapılabilir. Sadece futbol kampları değil, golf başta olmak üzere tüm spor alanlarında dünyanın her yerinden sporcuları getirmemiz lazım, bisiklet de bunlardan bir tanesi. Bunların çalışmasını yapıyoruz" dedi.
Antalya'nın aynı zamanda tanıtımının da çok iyi yapılması gerektiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Gerçekçi olalım tanıtımı sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bırakmak yetmez. Antalyalılar olarak her şeyden önce bizim Antalya'mızı iyi tanıtmamız gerekiyor. İşletme sahiplerinden tutun, şehrin yöneticileri Antalya'mızın tanıtımına büyük önem vermeli. Yurt dışında belli ülkelere bağlı kalmayalım. Geçtiğimiz 2 yıl bazı sorunlar yaşadık. Hemen alternatif destinasyonlar aradık, yani turistin geleceği ülkeler. Bulduk da, bunu yapabilmek i çin illa bir kriz daha yaşamamıza da gerek yok" diye konuştu.
"Türkiye'ye gelen misafirlerimiz en çok hizmet, misafirperverlik ve güvenlik diyor"
Çin'de Türkiye turizm yılı olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi Hindistan'ın potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz. Bu sene Çin'de Türkiye turizm yılı, 300 milyondan fazla Çinli dünyayı dolaşıyor. Bunun yüzde 1'i Türkiye'ye gelse 3 milyon eder. Sadece yüzde 1'i, biz en az yüzde 5'ini getirebiliriz diye düşünüyoruz. Hatta yüzde 10'unu. Rusya turizm kültür yılı, bu ayın sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kore'ye gidiyoruz. Gelecek sene de Kore'de Türkiye turizm yılı, o ülkelerden esasen gelen turist artıyordu. Son yıllarda azalma oldu. İskandinavlar geri gelmeye başladı. Son 2 yıldır Türkiye'ye gelmeyen turistler her zamankinden daha fazla bir heyecanla, özlemle Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmek istiyorlar. Antalya ve Türkiye'deki misafirperverlik, otel kalitesi ve hizmet kalitesi hiçbir yerde yok. Son 2 sene gittikleri ülkelerde her anlamda kazıklandıklarını gördüler. Verdikleri paranın karşılığında hiçbir hizmet alamadılar. O yüzden biz bu özelliklerimizi lütfen iyi koruyalım. Anketlerde neden Türkiye'yi tercih ediyorsunuz sorusuna Türkiye'ye gelen misafirlerimiz en çok hizmet, misafirperverlik ve güvenlik diyor. Bunun üçü de birbirinden önemlidir" dedi.
Turist sayısının artması ayağımızı yerinden kesmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunu neden söylüyorum. Bunların emarelerini görüyorum. Turist beğenmeme, iyi turist, kötü turist, parası az, çok olan, kaliteli, kalitesiz. Olabilir, parası sınırlı olan da Türkiye'ye gelmek isteyebilir. Onunda Türkiye'den hoş sedalarla ayrılması, daha fazla turistin gelmesine sebep olur."
"Otelci arkadaşlara fiyat düşürmeyin diye yalvardık"
Bu yıl turizmde 2014 rakamlarının geçileceğini söyleyen Çavuşoğlu, "2016 ve 2017 yıllarında otelci arkadaşlara yalvardık. Fiyatları düşürmeyin, bu geçicidir. Tur şirketlerinin esiri olmayalım. Maalesef tur şirketleri buradan söylemek zorundayım onlar da Türkiye'ye turist getiriyorlar ama kriz zamanında otelcileri çok kötü suistimal ediyorlar. Otelciler de bu tuzağa düşüyorlar. Şimdi bu sene otelciler fiyatları düşürdükleri için çok pişmanlar. Evet kazıklamayalım ama Antalya'nın markasını ve değerini düşürmeyelim. Emeğimizin karşılığını hak ettiği şekilde alalım ne aşağısı ne fazlası. Birbirimizle rekabet ediyoruz. Birbirimizi öldürmek için rekabet ediyoruz" dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.