banner113

Çavuşoğlu Japonya ve İran dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı görüştü

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Çavuşoğlu Japonya ve İran dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı görüştü
02 Ağustos 2018 Perşembe 09:33

banner108
banner238
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği  (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu ilk olarak  Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ile bir araya geldi. Görüşmede Çavuşoğlu ve  Kono, ikili iş birliği alanlarını, Sinop Nükleer Santral Projesi'ni ve Türk-Japon  Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin en kısa sürede açılmasına yönelik atılacak  adımları değerlendirdi.
Çavuşoğlu ve Japon mevkidaşı ayrıca Suriye ve Irak başta olmak üzere  bölgesel konuları da ele aldı.
Bakan Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin, sosyal paylaşım sitesi  Twitter'daki hesabından "Türkiye-Japonya iş birliğinde pek çok alanda önemli bir  ivme yakaladık. Bu ivmeyi karşılıklı üst düzey ziyaretlerle devam ettirmek  istiyoruz. Dışişleri Bakanı Taro Kono ile Singapur'da görüşmemizde ikili konular  ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdik." mesajını paylaştı.
Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile  görüştü. Diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu ve Zarif'in görüşmede ikili ve bölgesel  konularda görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.
51. ASEAN DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI
51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Endonezya, Malezya,  Tayland, Filipinler, Singapur, Bruney, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya'dan  oluşan ASEAN ülkelerinin yanı sıra "ASEAN Diyalog Ortakları" Avrupa Birliği (AB),  ABD, Kanada, Rusya, Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Avustralya ve Yeni  Zelanda ile "Sektörel Diyalog Ortakları" Türkiye, Pakistan, Norveç, İsviçre ile  ASEAN Bölgesel Forumu'na (ARF) dahil 30 ülkenin dışişleri bakanları ve bakan  yardımcıları katılıyor.
ASEAN ile Türkiye arasında geçen yıl "Sektörel Diyalog Ortaklığı"  kurulmasının ardından ilk "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı"nda dün ASEAN  Genel Sekreteri Dato Lim Jock Hoi ve ASEAN 2018 Dönem Başkanı Singapur Dışişleri  Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya gelen Çavuşoğlu, toplantı çerçevesinde  diğer katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde de bulunuyor.
Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından toplantıya  ilişkin, "ASEAN'ı dünyadaki en başarılı bölgesel entegrasyon örneklerinden biri  olarak değerlendiriyoruz. Ülkemiz ile ASEAN ve üye ülkeleri arasında hızla  büyüyen kurumsal ilişkilerden memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.