banner113

Cengizhan İnşaat konkordato talep etti

banner106

Alanya’da yıllardır faaliyette bulunan Cengizhan Gayrimenkul Planlama Turizm İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti. Şirket için yapılan başvuru sonrası mahkemece tedbir kararı verilerek, şirket korumaya alındı.

Cengizhan İnşaat konkordato talep etti
08 Temmuz 2020 Çarşamba 08:38

banner108
banner238
Alanya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla şirkete yönelik de tedbir kararı vererek komiser ataması yaptı. Tedbir kararı ile birlikte şirket de hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi ve borçlu şirket faaliyetlerine nezaret etmek üzere alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak Hukukçu Avukat Uğur Oğuz’u geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi. 
KONKORDATO NEDİR?
Konkordato batık durumunda, alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları için aralarında yaptıkları sözleşme anlamında kullanılmaktadır.  Konkordato kısaca iflastan kurtulmak için karşılıklı tavizlerin verilmesi suretiyle sonuçlanan bir anlaşma veya borç yapılandırması şeklinde adlandırılabilir. Hukuken borçlarını vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan borçluların kendilerine vade verilmesi veya alacaklıların alacağında indirim yapılması suretiyle borçlarını ödeyebilmesi ve iflastan kurtulması için öngörülen bir düzenleme şeklinde tanımlanabilir. 
Hukuki tanımı; bir borçlunun ticari durumunun (piyasa şartlarıyla, işlerin bozulması vb.) sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmadır. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.