banner113

CHP Alanya'da neler oluyor!

banner106

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı’nın genel kurul süreci delege seçimleri ile devam ediyor. Ancak delege listelerinde, dikensiz gül bahçesi yaratmak isteyen CHP yönetimi partinin gerçek emekçilerini yok saymaya devam ediyor.

CHP Alanya'da neler oluyor!
19 Kasım 2019 Salı 09:18

banner108
banner238

14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olan CHP Alanya kongresi delege seçimleri devam ediyor. Ancak tespit edilen delege isimlerinin yıllardır aynı kişiler ve yakınları olması parti tabanında rahatsızlık yaratmaya başladı. Partinin yerel seçimlerde güç kazanması ile birlikte geniş bir kesime hitap etmesi beklenirken delegelerin yine tanıdık yüzler olması “Aynı tas aynı hamam” dedirtti.

“EŞ, DOST DELEGE OLDU”

Delege seçimlerinin adil yapılmadığını belirten partililerin ortak görüşü ise şu şekilde; “bu delege seçimleri partimizi bir adım ileri götürmek için yapılmıyor, o şunun adamı bu bunun adamı üzerine kurulmuş bir seçim anlayışı. Daha da üzücü olanı eş, dost ilişkileri üzerine kurulmuş ve tamamen seçim kazanmaya odaklanmış bir anlayış. Bu anlayış bizim partimizin ne adına ne de şanına yakışıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen daha düne kadar seçimlerde okul ve sandık sorumluluğundan kaçanlar ne hikmetse 31 Mart seçimleri sonrası partili oldular, delege tespitinde söz sahibi oldular.”

“KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN”

Tabandan yükselen sesler arasında en dikkat çekici olan yorumlardan birisi ise “Küçük olsun bizim olsun” düşüncesi. Delege seçimlerine tepki gösteren partililer, “Parti de bir asker edasıyla çalışan, hiçbir görevden kaçmayanlar adeta dışlandılar. Partimiz küçük olsun, bizim olsun anlayışı oluşturulmaya çalışılıyor. Örneğin; Şevki Türktaş 2010 yönetime geldiğinde bin 300 olan üye sayısını 3 bin 600’e çıkarmasına rağmen 17 bin olan oyumuzu 38 bine çıkarmasına rağmen çok başarılı bir grafik çizdiği halde mahallesinden delege bile yazılmıyor bu yönetim tarafından. Bu kin, nefret neyin anlayışı anlamak mümkün değil. Sonuç olarak Ankara’daki, Antalya’daki olumlu havayı Alanya’ya yansıtamıyoruz. Genel merkezimizin ve İl’in bu olumsuzluklara müdahil olması bekleniyor.” Dediler.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.