banner113

CHP'de son durum

banner106

CHP'de kamu çalışanları hariç adaylık başvuruları geçen hafta tamamlandı. Kamu çalışanları için başvuruların ayrıca alınacağı açıklanan CHP'de, en çok merak konusu ise yine üç büyük şehir.

CHP'de son durum
01 Kasım 2018 Perşembe 10:49

banner108
banner238
Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisinde (PM) ilk etapta aralarında ilçe ve beldelerin bulunduğu 105 seçim bölgesinde adaylarını açıklayan CHP'de, İstanbul için Muharrem İnce, Ankara için Mansur Yavaş ve Cengiz Topel Yıldırım, İzmir için de Abdül Batur isimleri ön planda.
İstanbul için son günlerde adı sıkça gündeme gelen CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylık için en kuvvetli aday. İnce, parti üyelerinin önüne konulacak sandıktan isminin çıkması üzerine görevden kaçmayacağını ifade etmişti. İnce'nin yanı sıra İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi ve Engin Altay isimleri de İstanbul için konuşuluyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul adayı için il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yakın temasta olduğu ve sürekli değerlendirmeler yaptığı belirtiliyor.
Uzun zamandır CHP yönetiminde olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için aralarında mevcut milletvekili ve ilçe belediye başkanlarının bulunduğu çok sayıda isim öne çıkıyor.
Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger gibi isimler İzmir için konuşulsa da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bir milletvekilinin aday gösterilmesinden yana olmadığı belirtiliyor.
İzmir'de, uzun yıllar Narlıdere Belediye Başkanlığı yapan Abdül Batur, genç belediye başkanlarından olan ve Bergama'yı yöneten Mehmet Gönenç ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer isimleri kulislere yansıyor.
Mersin'de ise anketlerde eski Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın ismi öne çıkıyor. Ayrıca eski milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklaması yaptı.
Partinin Bolu'da yaptırdığı anketlerde ise milletvekili Tanju Özcan ismi öne çıktı. CHP'nin Sinop'ta Baki Ergül, Giresun'da Kerim Aksu isimleriyle yola devam edeceği vurgulanırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'de milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'i aday göstereceği konuşuluyor.
CHP adaylarını ara ara toplanacak Parti Meclisiyle (PM) belirlemeyi planlıyor. Bu kapsamda kasım ayı ortalarında yine bir olağanüstü PM toplantısı yapılması bekleniyor. Bu PM toplantısında 100'den fazla adayın belirlenmesi bekleniyor. CHP'de adayların resmiyet kazanabilmesi için PM onayı gerekiyor.
Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen ve Hatay'da Lütfü Savaş'ın yerini koruyacağına kesin gözüyle bakılan CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirleneceği ifade ediliyor.
Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyaretinde yerel seçimlerde muhalefetteki partilerle iş birliği işareti verirken üç büyükşehir adayının belirlenmesinde İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP ile temasta olacağı konuşuluyor. CHP'de adaylar belirlenirken resmi bir ittifak olmasa da diğer üç partiden oy alabilecek adaylar seçilerek "tabanda ittifak" yapılması planlanıyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.