banner113

CHP gençliği başkanını seçti

banner106

CHP İlçe Gençlik Kolları Genel Kurulu gerçekleştirildi. 2 adayın yarıştığı genel kurulda gençlik kolları başkanlığını 90 oy alan Birkan Ceylan kazandı. Gürkan Yılmaz ise 85 oy aldı.

CHP gençliği başkanını seçti
02 Şubat 2020 Pazar 19:07

banner108
banner238

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'ndaki genel kurula CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, iki partinin yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Divan oluşturulmasıyla başlayan genel kurul saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

“BURSA NUTKU’NU OKUYUN”

Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem'in faaliyet raporunu okuyup kabul edilmesinin ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Atatürk, ‘Gençliğe Hitabe’yi yazarken ‘Ey Türk gençliği’ hitabıyla başlamıştır. Bunu yaparken, bu iktidar sizleri birtakım şeylere mahkum etmiş olabilir diye devam etmiştir ve siyasi emellerine sizi alet edebilir diye işaret etmiştir. Millet fakr-u zaruret içinde olabilir demiştir. İşte bu durumda Türk istiklali ve cumhuriyetin kurtarıcısı Türk gençleri olacaktır demiştir. Geçliğe Hitabe’den başka ben gençlere Bursa Nutku’ndaki Ulu Önder Atatürk’ün talimatlarını akıllarının bir köşesine yazmasını rica ediyorum. Burs Nutku’nun son cümlesinde Atatürk, ‘Türk genci devrimlerin ve rejimin sahip ve bekçileridir’ demiştir” dedi.

“DEVRİMCİ GELENEĞİ SÜRDÜRMEK HEDEFİMİZ”

Genel kurulda üyelere hitap eden adaylardan Gürkan Yılmaz, gençlerin özgür olduğu bir zemin yaratmak için yola çıktık. Tarihimize dönüp baktığımızda özgürlük, adalet, eşitlik gibi kazanımların ve devrimlerin arka planında gençlerin aktif mücadelesinin yer aldığı görülüyor. Bizlere miras kalan bu devrimci geleneği sürdürmek kendimiz için değil, inandığımız değerler ve insanlığın ilkeleri için mücadele etmek tek hedefimizdir. Alanya, Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla nüfusa sahiptir. Yabancı milletlerin de seçtiği güzel Alanya’mız maalesef geçmişte imar konusunda yapılan büyük hatalar, aldığı büyük göçlerle çarpık gelişen bir yer haline gelmiştir” diye konuştu.

"CHP ÜLKENİN TEK TEMİNATI”

Birkan Ceylan da, “CHP olarak 2019 yerel seçimlerinde başlayan uzun soluklu bir iktidar yürüyüşüne başlamış bulunmaktayız. Bu uzun soluklu süreçte partimizin en büyük dinamiği hiç şüphesiz dev çınarın öz gücü olan gençlik kolları olacaktır. Sizler kurtuluş davasına inananlarsınız. 80’lerde üniversite örgütlenmesinde haksızlığa karşı dimdik duran gençlersiniz. Gezi gençliğisiniz. Sizler Türkiye’nin gençliğisiniz. CHP’ye karşılıksız güvenin. Çünkü CHP bir buzdağı gibidir. Onu denizin üzerinde bir çizgi gibi görürsünüz ama denizin altındaki o büyük buzdağını ancak yaklaşınca fark edersiniz. CHP büyük bir birikimdir. Potansiyeldir. Bir büyük tarihtir. Bugün Türkiye’nin her köşesinden, doğusundan, batısından her yurttaşımızın kafasında ya da gönlünde CHP saygısı vardır. Çünkü CHP bu ülkenin tek teminatı” ifadelerini kullandı. Ceylan’ın konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00’de sona eren oy kullanma işlemi sonrasında oyların sayımına başlandı. Sayılan oylar sonucunda 90 oy alan Ceylan CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Yılmaz ise 85 oy aldı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.