banner113

CHP'li Antalya Büyükşehir belediyesinde neler oluyor!

banner106

Antalya basının usta kalemi Ahmet Dökdök yazdı.

CHP'li Antalya Büyükşehir belediyesinde neler oluyor!
14 Kasım 2020 Cumartesi 20:17

banner108
banner238


Antalya B. Şehir Belediye de neler oluyor.
Usta kalem Ahmet Dökdök'ün kaleminden.

Son günlerde Büyükşehir Belediyesi’nde olup bitenleri izliyorsunuz sanırım. Hastanede canıyla uğraşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ardından oynanan oyunları ve Bizans’a taş çıkaran entrikaları…
Muhittin Böcek’in kendisini temsil etmesi için vekil tayin ettiği Mehmet Hacıarifoğlu, nezaketen olsa gerek Böcek Hastaneye yattıktan, hatta yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra makama oturmadı. Kendisini uyaranlara rağmen bile başkanlık katındaki o küçük odada çalışmayı tercih etti. Önemli konukları bile burada kabul etti.
Sonradan anlaşıldı ki, Antalya’mızın medar-ı iftiharı Genel Sekreter Vekili makamı kendisine açtırmadı.
Söz Genel Sekreterden açılmışken, ‘Antalya’nın bu kadından çektiği nedir?’ demek geliyor içimden…
Biraz geriye gidelim; yerel seçimler öncesine… Muhittin Böcek Büyükşehir’e aday adayı olduğunda kendisinin doldurduğu Konyaaltı Belediye Başkanlığına şimdiki Genel Sekreterinin getirilmesini istedi. Ankara’ya gitti-geldi ama kabul ettiremedi. Parti Meclisi Semih Esen’i aday gösterdi. Bıkmadı, Ankara’yı yol etti, ama aday değiştirmeyi başaramadı.
Seçimler gerçekleşti, bu kez genel sekreter olarak istedi hanımefendiyi. Ancak daha önce memuriyeti yoktu, avukatlık mesleğini icra etmesi, daha önce Konyaaltı Belediyesi’nde bazı görevlerde bulunması yetmedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, uzun süre atama yapılmayınca Antalya Büyükşehir’e Genel Sekreterlik için kamu yönetimi uzmanı masterlı bir sendika başkanını önerdiği, ancak Böcek bu atamayı yapmadığı gibi hanımefendi için çözüm aramaya başladı. Yaklaşık 6 ay geçti, Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Büyükşehir Belediye Başkanlarını Ankara’ya davet ederek görüştü. Görüşmenin sonunda ‘’Benden bir isteği olan var mı?’’ diye sordu. Böcek, belediyecilikte tecrübeli avukat Cansel Tuncer’in Genel Sekreter olarak atanması için İçişleri Bakanına talimat vermesini istedi ve isteği hemen yerine getirildi.
***
Günümüze dönelim… Genel Sekreter Başkan Böcek’in olmadığı süreçte Belediyeyi Başkan vekili değil de kendisi yönetmek istiyordu. Bu konuda Böcek’in yakınlarının da desteğini aldı. Belediyedeki daire başkanlarını toplayarak kendisinden talimat almalarını, başkan vekilinden gelecek karar ve talepler konusunda kendisine bilgi verilmesini istedi. Hatta Vekilin bazı kararlarını iptal etti.
Açıkçası Belediyeyi tek başına kendisi yönetmek istiyordu.
Vekil Mehmet Hacıarifoğlu, bu durumun giderek sıkıntı yaratmaya başlaması üzerine yetkisini kullanarak Genel Sekreterin bazı yetkilerini kendisinin kullanacağını beyan ederek imza yetkisini aldı.
İşte bu bardağı taşıran damla oldu.
Yapılacak tek bir şey vardı, Başkan Böcek imzası ile Mehmet Hacıarifoğlu’ nun görevine son verilerek yerine başka bir meclis üyesinin atanması. Hatta yeni gelecek Başkan vekilinin 10 günlük görevlendirilmesi, böylece sıra ile meclis üyelerinin 10’ar günlük bu etiketi kullanmasının sağlanması hedeflendi. Bu hedefte asıl olan vekilin 10 günde bir işe karışamayacağı için Belediyeyi Genel Sekreterin yönetmesiydi.
Tek sorun vardı, Haciarifoğlu’nun görevine son verilmesi…
Bunu tam Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelişine rast getirerek, o’nun da bilgisinin olduğu imajını vermek için ziyaretin hemen ardından yeni atamaları içeren Böcek’in ıslak imzası olmayan belge kamuoyuna duyuruldu.
Sosyal medya bu paylaşımla gündem olurken, muhtarlarla toplantı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’Örgüt Belediyenin işine karışmasın’’ talimatı verdiği iddia edildi. Nitekim bu olup bitenler karşısında il başkanı ya da diğer yöneticilerden bir açıklama gelmedi.
Belge sahte
Aradan saatler geçtikten sonra sessizliğini boza Mehmet Hacıarifoğlu, sosyal medyadan bir açıklama yaparak, ortaya çıkan belgenin imzasız ve sahte olduğunu söyledi. Hacıarifoğlu teftiş kuruluna belgenin kimler tarafından hazırlandığını belirlemeleri için talimat verdiğini, sorumluların gereken cezayı alacaklarını da dile getirerek; ‘’görevimin başındayım’’ mesajı verdi.
Sahte olduğu öne sürülen belge ile 10 gün ara ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine atandıkları ileri sürülen CHP Kepez Meclis Üyesi Oktay Başaran ile CHP Konyaaltı Meclis Üyesi Büşra Özdemir’den ses-soluk çıkmıyor.
Bakalım Pazartesi günü Başkan Vekilliği koltuğuna kim oturacak, kim ya da kimler hakkında savcılık soruşturma açacak?
Şu gerçeği de hiç göz ardı etmeyelim. Kim haklı çıkarsa çıksın, kim suçlu ise cezasını çeksin ama, halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı can derdine düşmüşken, gıyabında yapılanlar hiç yakışık almadı. Bu durum, böbürlenerek dünya kenti dediğimiz Antalya’ya da hiç yakışmadı.


banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.