banner113

CHP'li Kılıçdaroğlu: Antalya ve ilçe adayları çapraz anketten çıkacak

banner106

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini açıkladı. Çapraz anket sistemini anlatan Kılıçdaroğlu, “Birbirinden habersiz 3-4 anket yaptırıp, karşılaştıracağız. Siyasi kulisler değil, halkımız adayını belirleyecek” dedi.

CHP'li Kılıçdaroğlu: Antalya ve ilçe adayları çapraz anketten çıkacak
16 Nisan 2018 Pazartesi 13:13

banner108
banner238
Antalya’da 81 il ve ilçe kadın kolları ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer İlçesi Göynük Mevkii’nde kaldığı otelin odasında sadece Hürses Gazetesi’ne özel röportaj verdi. Hürses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ebru Küçükaydın’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özelikle 2019 yılı yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının nasıl belirleyeceğini açıkladı.
ANTALYA’YI ÖNEMSİYORUZ
Öncelikli olarak CHP olarak Antalya’yı önemsediklerini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalyalılara Hürses Gazetesi aracılığıyla selam gönderdi. Kadınların toplumda ve siyasette var olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nca düzenlenen 81 ilin kadın kollarının buluştuğu 'Eşgüdüm Toplantısı'nın önemine değindi.
YEREL GAZETECİLİK ZOR
Günümüz Türkiye’sinde gazeteciliğin zorluğundan söz ederken yerel gazeteciliğin karşılaştığı sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yerel gazeteciler kamu denetiminin dışında biraz daha özel baskı ile karşı karşıyalar. Diyelim ki Cumhuriyet veya Hürriyet Gazetesi yazarına bir baskı geldiği zaman geniş kitleler duyabiliyor. Ama yerelde bir gazeteciye baskı geldiği zaman onu geniş kitlelere duyurma şansı çok az. Ancak özel bir şey olması lazım geniş kitlelere duyurabilmek için. Bu nedenle partilerimizin il ve ilçe örgütlerinin yerel basına önem vermesi konusunda bilgilendiriyoruz” dedi.
ANTALYA’DA Kİ MECLİS ÜYELERİ
Yerel yönetimlerin borçlanmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükü ile ilgili özellikle meclis üyelerine önemli görevli düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Borçlanmalar, Antalya Büyükşehir Meclisi’nden karar alınarak yapılıyor. Böyle bir durumda bizim CHP’li meclis üyelerinin bu konun üzerinde ağırlıklı olarak durması lazım. Yurt dışı borçlarının neler getirebileceği ve riskleri görmek açısından…”
HALKIN BELLEĞİNDEKİ İSİM
Kılıçdaroğlu ayrıca 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını belirleme süreciyle ilgili olarak yapılacakları da açıkladı. “Gayet basit olacak” diyerek sözüne başlayan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkan adayının Antalyalıların kabul edeceği bir isim olması lazım. Kamuoyu yoklamaları yapacağız. Farklı türlerde araştırmalar olacak. Bunlardan birisi açık uçlu olacak. Antalyalılara ‘kimi Büyükşehir Belediye başkan adayı ya da X ilçenin adayı olarak görmek istiyorsunuz?’ diye soracağız. Bakalım halkın belleğinde olan isimler kimlermiş göreceğiz” şeklinde konuştu.
ANKARA’DAN ANTALYA’YA BAKIŞ
Anketlerde sorulacak en önemli soru ile ilgili bilgi veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Anketler tanınırlık anlamında olabilir veya bizim bilmediğimiz bir insan belde, ilçe veya il bazında çok öne çıkmış olabilir. Biz Ankara’da oturuyoruz sonuçta. Buradaki nabzı tam bilemeyebiliriz.  Bunları yaptıktan sonra isimler ortaya çıkacak. Sonra da, isim bazında diğer anketleri yapacağız” dedi.
SİYASİ KULİS İSTEMİYORUZ
Belediye başkan adayı belirleme sürecinde siyasi kulislerin bir önem arz etmediğini açıkça ifade eden Kılıçdaroğlu, çapraz anket sisteminin detaylarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Siyasi kulislerin aday belirlemede bir önemi yok. Burada etkili olacak olan halkın vereceği yanıtlar. Biz birden fazla güvenilir anket şirketi ile yola çıkacağız. Birisine verirseniz o yanlış çıkabilir ama 3 veya 4 şirketin birbirinden haberi olmayacak, farklı dönemlerde anket yapacağız. Daha sonra bunları karşılaştırılacağız” diye konuştu.


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.