banner113

CHP'li meclis üyesinden, Başkan Yücel'e büyük destek...

banner106

Chp Alanya belediye meclis üyesi Yılmaz Bağışlar, şirketleşme kararı alan Alanya belediye başkanı Adem Murat Yücel'i desteklediğini söyledi

CHP'li meclis üyesinden, Başkan Yücel'e büyük destek...
26 Mayıs 2019 Pazar 23:25

banner108
banner238
Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar yaptığı açıklamasında şunları söyledi.
Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'in son meclis toplantısında da gündeme getirdiği, Belediye'mizin bünyesinde şirketlerin kurulması gerekliliği ve bütçemizin arttırılması beyanını çok önemsiyorum ve destekliyorum.

Belediye meclis üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi olarak kişisel değerlendirmem, 2018 yılı gelir-gider verilerini içeren faaliyet raporunu incelediğimde dikkatimi çeken ilk husus, Alanya gibi, tarım ve turizm faaliyetleri açısından ülkemizin önde gelen şehirlerinden olmamıza rağmen, belediye gelirlerimizin yeterince çesitlendirilemediği, üretime dönük gelir kalemlerimizin yetersiz olduğu tespitidir.
Bu anlamda, belediye bünyesinde kurulacak şirketler vasıtasıyla bölgenin tarım, turizm, doğal ve kültürel varlıkları daha verimli değerlendirilecek, üretim odaklı projelerle belediyemizin geliri arttırılabilecektir.

Ayrıca oluşturulacak yeni ve özgün turizm alanları ile bölgede köy turizmi, köy pansiyonculuğu, ekoturizm, doğa turizmi, spor turizmi vs. alternatif turizm alanları ile bölgemize daha kaliteli misafirlerin gelmesi ile turizm gelirlerinin arttırılması yanında bölge istihdamına da katkı sunulabilecektir. Alanya'mız doğal ve tarihi güzellikleri ile buna çok uygun bir turizm destinasyonudur. Yeter ki bunları el birliği ile doğru projelerle geliştirelim.

Burada, özellikle Sivil Toplum Kuruluşları, çeşitli oda ve temsilcilikler ile turizmcilerimizi ortak akılda birleştirmek ve onlarla birlikte hareket etmek gerekir. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ile de istişareli olarak yatırımların geliştirilmesi gerekir.

Ayrıca, şehir merkezi dışındaki mahalle ve köylerde üretimi destekleyici tarımsal projeler geliştirilerek, buradaki potansiyellerimizi daha iyi değerlendirirken, burada yaşayan vatandaşlara da ekonomik destek sağlayabiliriz. Üretim ekonomisi sayesinde belediyemize uzun vadeli gelir kaynakları oluşturulabilir geliri artırabiliriz.

Bunlar da hemsehrilerimize hizmet olarak dönecektir.
Alanya olarak bu konuya daha fazla hassasiyet ve önem göstermeli, üzerine konuşup tartışabilmeliyiz. 
Alanya menfaatleri söz konusuysa muhalefet ve iktidar ortak paydada buluşabilmeliyiz.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.