banner113

CHP’de 6 Aralık heyecanı

banner106

CHP’de yarın yapılacak olan PM toplantısı sonrası 300’e yakın belediye başkan adayının açıklanacak olması Antalya’da belediye başkan aday adaylarını heyecanlandırdı

CHP’de 6 Aralık heyecanı
05 Aralık 2018 Çarşamba 13:26

banner108
banner238

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekim ve Kasım aylarında toplam 254 belediye başkan adayını açıklarken, Antalya’da da Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yeniden aday gösterilmişti. Yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan Parti Meclisi’nde (PM) ise 300’e yakın belediye başkan adayı belirlenecek. Antalya’da 17 ilçe belediye başkan aday adaylarının gözü yarın ki PM toplantısı sonrasına çevrildi.

MÜLAKAT YAPILMIŞTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Antalya’ya gelerek aday adaylarıyla mülakat yapan PM Üyesi Milletvekili Ali Haydar Hakverdi (Ankara), Tahsin Tarhan (Kocaeli), Kazım Arslan (Denizli), Okan Kaytancıoğlu (Edirne), Burhanettin Bulut (Adana) ve Candan Yüceer’in(Tekirdağ) hazırladığı raporda PM toplantısında görüşülecek. 17 ilçe belediye başkan adaylarının tamamının açıklanmasının beklenmediği toplantıda, özellikle CHP’nin güçlü olduğu Muratpaşa, Konyaaltı gibi belediye başkan adaylarının açıklanacağı tahmin ediliyor.

KILIÇDAROĞLU İLE AKŞENER GÖRÜŞMESİ

Alınan bilgiye göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının kendilerinden olmasını istemesi, Antalya adayının CHP’den mi İYİ Parti’den mi olacak? sorusunun cevabı Kılıçdaroğlu ile Akşener’in görüşmesiyle netleşecek. Yarın toplanacak olan PM toplantısında bu soruya da yanıt aranacak, ancak Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmayacak. Muratpaşa ve Konyaaltı Belediye Başkan adaylarının açıklanması halinde ise Başkan Ümit Uysal ve Başkan Muhittin Böcek’ten birinin ya da ikisinin belediye başkanlığı 4 ay sonra son bulmuş olacak.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.