banner113

Çile yoluna bir öneri bir de uyarı geldi!

banner106

Manşet Alanya'nın gündeme getirdiği "Alanya çevre yolu çile yolu" oldu şeklinde haber ses getirdi. 

Çile yoluna bir öneri bir de uyarı geldi!
31 Mart 2022 Perşembe 14:45

banner108
banner238

Antalya Büyükşehir ve Alanya belediyelerinin CHP'li Meclis Üyesi, şehir plancısı Erkan Demirci, Alanya'nın trafik çilesi kentin en önemli sorunlarından ve gündem maddelerinden biri olduğuna dikkat çekerek "Nüfus arttı, doğru orantılı olarak araç sayısı da çoğaldı. Şehirlerarası geçiş için planlanan çevreyolu yetersiz kaldı. Turizm cenneti Alanya’da trafik içerisinden çıkılmaz bir hal aldı. O zaman da söylemiştim yine söylüyorum. Sadece bir ya da iki noktada yapılacak dokunuşlar soruna çözüm olmaz. Çevre yolundaki trafik ışıklarını ortadan kaldırmak şart. Bunun için de Dinek'ten Tosmur'a kadar etüt yapıp, kavşakların yer altına alınması lazım.
Örnek mi istiyorsun Manavgat çevre yolu. Keşke köprüyle değil, tünelle geçselerdi. Estetik olarak güzel olmadı. Kenti Çin seddi gibi ikiye böldü ama transit geçişler çok rahatladı. Yer altından yapsalardı mükemmel olurdu. Manavgat'ta yapılan çalışma bir noktada değil, Alanya girişinden başlıyor, çıkıştaki migros kavşağında bitiyor.
Bizde ise sadece Hal kavşağında çalışma yapıldı.
Bir uyarı daha yapayım. Daha önce de ifade ettim.
Yeni çevre yolunun Oba mezarlık Işıklı kavşağı. Oranın da henüz yapılaşmalar gerçekleşmeden bir an önce yer altından projelendirilmesi ve yan bağlantı yollarının tamamlanması şart. Şu anki haliyle kalır ve çevredeki yapılaşmalar tamamlanırsa aynı Alanya çevre yolunda yaşadığımız manzarayı çok değil 5 yıl içerisinde yaşarız.
Ayrıca Oba Çıplaklı girişindeki Hacıbaba mezarlığının oradaki kavşak. Orasının da acil olarak kafa yorulması ve ışığı ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılması lazım. Oba ve Çıplaklı büyüyor. Yarın orada da trafik kilitlenir"
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.