banner113

Demirci: Bağış için belediye izin almak zorunda değil! 

banner106

İstanbul, Ankara, Antalya büyükşehir belediyelerinin korona virüsü salgını nedeniyle zor durumdaki vatandaşlara yardım için başlattığı bağış kampanyasını engelleyen İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi.

Demirci: Bağış için belediye izin almak zorunda değil! 
02 Nisan 2020 Perşembe 11:17

banner108
banner238

Bakanlık, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergilerin yetkili makamlardan izin almak şartı ile yardım toplayabileceklerini açıkladı. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  “Korona virüs salgını nedeniyle vatandaşlarımız için iyi niyetle bir seferberlik başlatmıştık. Böylesine milli bir felaketle mücadele ettiğimiz bu zorlu dönemde her türlü çabanın takdir edilmesi gerekirken İçişleri Bakanlığı’nın yazısı uyarınca koronavirüs dayanışma hesaplarımız kapatılmıştır. Sevgili hemşehrilerimizden özür diliyorum. Her şeye rağmen belediyemiz ve hayırseverlerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni yardımlarımız devam edecektir” dedi. 
ALANYA BELEDİYESİ’NDE HER AY ALINIYOR
Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu bu kararın kanuna aykırı olduğunu belirtti. Demirci, “5393 Sayılı Belediye Kanunu Madde 15'in "i" bendinde borç almak ve bağış kabul etmek belediyelerin yetki ve imtiyazları arasında sayılmıştır. Belediyeler bu yetkilerini eğer bağış şartlı bir bağışsa belediye meclisi kararıyla, şartsız bir bağışsa doğrudan belediye başkanı yetkisiyle kabul edebilirler. Bunun için diğer bir kamu kurumundan izin almalarına gerek yoktur. Alanya belediye meclisinde neredeyse her ay bir tane kamyon, kepçe, motosiklet vs. şartlı bağış hiç bir kurumdan izin almadan kabul edilmektedir” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.