banner113

Demirci: Büyükşehir yasasında ivedi düzenleme gerek!

banner106

Alanya’nın Cadde ve bulvarlarının tekrar Alanya’ya devredileceğinin neredeyse kesinleşmesinin ardından akıllara farklı birimlerinde Alanya Belediyesi’ne devredilip devredilmeyeceği sorusu geldi. Ancak yasal olarak şimdilik bu durum imkansız. 

Demirci: Büyükşehir yasasında ivedi düzenleme  gerek!
14 Ekim 2019 Pazartesi 09:13

banner108
banner238

 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Alanya’nın cadde ve bulvarlarını Alanya’ya devretmesinin nerdeyse kesinleşmesi ile birlikte akıllara diğer birimlerin de Alanya’ya devredilip devredilemeyeceği sorusu geldi. Ancak büyükşehir yasasının emeli dolayısı ile yasa böyle bir değişikliğe izin vermiyor.  Caddelerin devrini Türkiye Cumhuriyeti tarafından 21.11.1988 tarihinde Strazburg'da imzalanan ve 08.05.1991 tarih, 3723 sayılı kanunla onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartının 4. Maddesi’ne dayandırarak yapan Büyükşehir Belediyesi birimleri de devretmek istiyor ancak bunun için büyükşehir yasasında düzenleme gerekiyor. 
“YASADA DÜZENLEME GEREK”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Belediyesi CHP Meclis Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Biz yasaya karşı değiliz. Ancak yasa içerisinde düzenleme gerek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek, Alanya’nın Alanya’dan yönetilmesini istiyor. Bu bağlamda Vektörel Mücadele, ASAT, mezarlıklar ve itfaiye gibi birimleri de Alanya’ya devretmek ister çünkü bakış açısı bu yönde. Ancak yasal düzenleme olmadan bu mümkün değil. Büyükşehir yasası Antalya’ya biraz uymadı çünkü Antalya geniş bir coğrafyaya sahip.” İfadelerini kullandı. 
“BELKİ BİR GÜN DÜZENLEME YAPILIR”
Açıklamalarında devam eden Demirci, “Sayın Muhittin Böcek2in bakış açısı belli. Umuyoruz ki gelecekte bir düzenleme yapılır ve birimlerin ilçelere devrinin önü açılır. Çünkü yerinden yönetime inancımız tam. Halkın iyiliği için gereken neyse yapılmalı”. İfadelerini kullandı. (Gerçek Alanya)

 

banner109

Etiketler; #erkan demirci
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.