banner113

Deva'dan Alanya'ya öneri: Konya'dan polis takviyesi alalım!

banner106

Deva Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan yaptığı basın açıklamasında Alanya’da birçok kişi tarafından eleştirilen bayram tatilini değerlendirdi. Başkan Çakan, parti yönetimiyle birlikte yaşanan olumsuzluklara karşı çözüm önerilerini açıkladı.

Deva'dan Alanya'ya öneri: Konya'dan polis takviyesi alalım!
25 Temmuz 2021 Pazar 18:32

banner108
banner238

Başkan Çakan açıklamasında şunları söyledi:
‘UZUN SÜRE SONRA İLK KEZ FIRSAT BULDULAR’

Pandemi ile geçen bir buçuk yıllık sürenin ardından vatandaşlarımız ilk defa, herhangi bir kısıtlamaya tabii olmaksızın bayram tatili yapma fırsatı buldular. Alanya’mız, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından birisi olması hasebiyle bayram döneminde nüfusu bir buçuk milyonu buldu. Bayram sezonunda ağırlanan turistlerin büyük bir çoğunluğu ise yerli turistlerden oluşmaktadır. Maalesef, yıllardır uzun tatil dönemlerinde Alanya'da otel haricinde; yollarda, parklarda, plajlarda yerli turistlerin konaklamasına müsaade edilmesi sebebiyle bu durum bir alışkanlık haline geldi. Bu görüntüleri ortadan kaldıracak ciddi adımların atılmaması sebebiyle uzun tatil dönemleri hem yerli halk hem de turizm esnafı açısından bir çileye dönüşüyor. Asayiş problemleri, umumi parklarda ve yollarda yatan kişilerin sergilediği manzara, olağanüstü trafik yoğunluğu, bu kişilerin yattıkları yerlerde bıraktıkları çöpler şehrin marka değerini düşürmektedir.
‘MARKA DEĞERİMİZE ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ’
Marka değerleri, turizm şehirleri için üzerinde çok dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşması, insanların daha sonraki dönemlerde aynı destinasyonlara tatil amacıyla seyahat etmemesine sebep olmaktadır. Bu nedenle marka değeri, turizm şehrinin sermayesidir. Bu değeri artırmak da korumak da o şehri yönetenlerin ve o şehrin sakinlerinin asli vazifesidir.
ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADILAR
DEVA Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak, bayram dönemlerinde karşılaştığımız sorunlara yönelik örnekleyici olarak çözüm önerilerimiz şunlardır;
1- Şehirde, asayiş ve düzeni sağlamak için Antalya'nın çevre vilayetlerinden (Konya, Karaman, Isparta, Burdur, vs.) polis ve jandarma takviyesi alınmalı,
2- Umumi alanlarda konaklama yapanlara müsaade edilmemeli; Belediye Kanunu'nun tanıdığı tüm yetkiler kullanılmalı,
3- Tatil dönemlerinde şehir içindeki bazı bölgeler araç trafiğine kapatılmalı,
4-Kamp yapmak isteyen misafirlere, sıhhi şartları taşıyan geçici kamp alanları oluşturulmalıdır.
‘ÖNERİLERİMİZ ALANYA’MIZ İÇİN’
Yukarıda örnekleyici şekilde belirttiğimiz önerilerimiz, ortak paydamız olan Alanya’mız içindir. Salt eleştiri yapmak maksadı ile hareket etmediğimizi defaatle bildirdik, belirttik. Şehrimize değer katmak adına, Alanya’mızın turizm marka değerini yukarıya çekmek ve bu tip dönemlerde karşılaşılan sorunların artık son bulması için belediyemizin koordinesi dahilinde yapılacak tüm toplantılara katılacağımızı ve çalışacağımızı tekrardan belirtmek isteriz. Tüm siyasi partilerin ve ilgili STK’ların bir araya gelerek konsensüs sağlayacağı bir ortamda bu tip sorunların hızlı ve keskin bir şekilde çözüme kavuşturulacağı muhakkaktır. DEVA Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak her daim çözüm önerisi ile fikirlerimizi beyan edeceğimizi tekrardan belirtir; yukarıda örnekleyici şekilde açıkladıklarımız çerçevesinde, şehrimize değer katmak adına yapılacak tüm toplantılara, Turizm Komisyonu’muzun iştirak edeceğini bizzat bildiririm. Sağlıcakla kalın.”

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.