banner113

Dim barajında sulaması denemeleri başlıyor!

banner106

Dim barajında sulaması denemeleri başlıyor!
22 Haziran 2020 Pazartesi 18:41

banner108
banner238

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu, 29 Haziran’da, Dim Barajı Sulaması 2. kısım için denemelere başlanacağını söyledi. Başkan Toklu, deneme sürecinde vatandaşlardan herhangi bir ücret alınamayacağını da söyledi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu, Dim Barajı Sulaması ikinci kısım çalışmaları için; Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, DSİ 131. Şube Müdürü Semih Çakmak, DSİ Antalya Manavgat Ovası İşletme ve Bakım Şube Müdürü Şevki Avcı, Sulama Birliği Başkanı Gökhan Rıfat Atilla, Sulama Birliği Müdürü Anıl Salman ve Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şenli bir araya geldi. 
Dim Barajı Sulaması ikinci kısım işi kapsamında 15/580 ve 21/500 hattın imalatları geçtiğimiz gün tamamlanmıştı. Bu alandaki yaklaşık 95 hektarlık alana su verilmesini sağlayacak olan vana bugün açıldı. 
“ÜCRET ALINMAYACAK”
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ile görüşen AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu, inşaat çalışması devam ederken, vatandaşların sıkıntı yaşadığını göz önüne alarak, sulamaya başlanmasını sağladı.

Başkan Toklu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Özellikle 21/500 hattın kapsadığı yaklaşık 95 hektarlık alanın vanasını açmış bulunmaktayız. Bu alanlara 2020 sulama mevsiminde su verilmesi ile ilgili çalışmaları gerçekleştirdik. 29 Haziran Pazartesi günü itibariyle bu alanda kalan vatandaşlarımız Sulama Birliği’ne başvurarak, sayaç kartlarını almaya başlayabilirler. Bu sayaç kartlarını alma işlemi 15 gün boyunca devam edecek. 15 gün içerisinde beyan süreci tamamlanacak. Söz konusu sulama alanı için deneme yapılacak. Deneme süreci boyunca vatandaşlarımız, sadece kart bedelini ödeyecekler, kendilerinden herhangi bir ücret alınmayacak.” dedi.


“TARIMA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Toklu, bu hizmetin verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederek, “Sayın Bakanımız, kendisine konuya ilettiğimiz andan itibaren süreç boyunca desteklerini bizden esirgemedi. Milletvekillerimiz Sayın Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın ile de yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bu etaba su verilmiş oldu. İnşallah tarıma destek vermeye, hükümetimizin tarımla ilgili yapmış olduğu çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu. 
Başkan Toklu, diğer etaplarla ilgili çalışmalarında yapıldığını ve hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını belirterek, “İnşallah Alanya’da sulama alanında, su gitmeyen her yere bu hizmeti ulaştırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.