banner113

Erdoğan Duyurdu: Oy Kullanmak İçin İkametini Taşıyanlar İçin İçişleri Bakanlığı Harekete Geçecek

banner106

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketinde oy kullanmak için ikametini taşıyanlar ile ilgili olarak "İçişleri Bakanlığı takip edecek. Böyle şey olmaz" dedi.

Erdoğan Duyurdu: Oy Kullanmak İçin İkametini Taşıyanlar İçin İçişleri Bakanlığı Harekete Geçecek
09 Ocak 2019 Çarşamba 14:28

banner108
banner238

İÇİŞLERİ HAREKETE GEÇECEK

İçişleri Bakanlığı'nın bundan sonra konunun takipçisi olacağını dile getiren Erdoğan "Böyle şey olmaz. Bindirilmiş kıtalarla seçim yapılmaz. Kim nerede yaşıyorsa orada oy kullansın" ifadesini kullandı.

Erdoğan konu ile ilgili şunları söyledi:

Belediyeler tarafından verilen hizmetler, merkezi yönetimin tamamlayıcısı konumundadır. Yerleşim birimlerimizin ihtiyaçlarına göre şekillenebilmektedir. Ülkemizde demokrasinin gelişmesinde mahalli idarelerin tarihi fonksiyonudur. Demokrasimizin adeta laboratuvarı gibidir. Fakat, özellikle de burada şehircilik veya şehirler arası göçler, ilçeler, beldeler... Bizim beldede bizim amcaoğlunun, filancanın kazanması lazım. Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım. Böyle bir şey olamaz. Bu işgalin farklı türüdür. Biz bunu İçişleri Bakanlığımızla yakın takibe alacağız. Bunun adı demokrasi değildir. Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım, olmaz böyle bir şey. Böyle bir yanlış üzerine ne belediyecilik, ne demokrasiyi yakıştıramayız. Kararlılığımızı unutmadığımızı ifade etmek istiyorum.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.