banner113

Erkan Demirci'den kentsel dönüşüm açıklaması!

banner106

Şehir Plancısı Erkan Demirci Alanya'daki kentsel dönüşümler hakkında, "Riskli alan ve riskli yapı birbirine karıştırılıyor. İkisi çok farklı şeyler. Buna dikkat edilmeli" dedi.

Erkan Demirci'den kentsel dönüşüm açıklaması!
15 Temmuz 2019 Pazartesi 07:17

banner108
banner238
Alanya Posta TV'ye yaptığı açıklamada Cumhuriyet Mahallesi'yle Alanya'da başlayan kentsel dönüşümü değerlendiren Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi de olan Şehir Plancısı Erkan Demirci, otopark sorununun nasıl çözülmesi gerektiğini de aktardı. 
BİRBİRİNE KARIŞTIRIYORUZ
Demirci, "Biz riskli yapıyı ve riskli alanı birbirine karıştırıyoruz. İkisi aslında farklı. Örneğin, Cumhuriyet Mahallesi'nde ilan edilen riskli alan kararı. Yani alan bütününde bölgenin riskli olduğu ve yenilenmesi gerektiğine karar veriliyor. Ancak kent merkezinde parsel bazında yapılanlar ise riskli yapı. Yani sadece o yapı riskli olduğu için yıkılıp yeniden yapılıyor. Buradaki sorun şu, gönül ister ki hepsi ada bazında yapılsın veya bölgesel yapılırken Alanya'nın planlamadan kaynaklı sorunlarıyla da bu aşamada mücadele edilsin ve o sorunlar da o binalar yıkıldığı zaman ortadan kaldırılsın. Ancak şunu atlıyoruz ki, o binalar riskli ise belediye o kişiye, 'sen bunu yıkamazsın' diyemez. Çünkü alan olarak, bölge olarak diğer binaları beklerken bir deprem veya doğal afette o bina yıkılırsa, birileri ölürse bunun sorumluluğu çok daha ağır. Buna çok fazla yapacak bir şey yok. Eğer o bina riskli ise, tespitlere göre 'yıkılabilir' raporu varsa, herhangi bir afetten önce o binanın bir an önce yapılması gerekiyor. Diğer binaların sözleşmesi, imzalaması, müsait bulması derken diğer binayı riski atamayız" dedi.
"OTOPARK SORUNU BU YÖNETMELİKLE ÇÖZÜLEBİLİR"
Yeni bir otopark yönetmeliği yayınlandığını ancak yürürlüğünün ertelendiğini ifade eden Demirci, "En son o yönetmelikte otopark standartları belli koşullara bağlandı. Bundan kamuoyunun çok fazla bilgisi yok. Önceden parseliniz içerisinde otoparkınızı yapmanız zorunluydu. Ancak yapamıyorsanız, bunun bedelini belediyeye ödersiniz, belediyede o bedelle sizin namınıza başka bir genel otopark alanı yapar. Siz de o otoparkı kullanırsınız. Fakat uygulamada bedel ödenir, belediyeler otoparkı yapmazdı. Otopark sıkıntıları bu şekilde büyük gitti. Şimdi yeni yönetmelikte öncelikle parselin arka cephesinde çözeceksiniz diyor. Eğer çözemiyorsanız, yetmiyorsa bodruma ineceksiniz, kapalı otopark yapacaksınız, diyor. Her türlü teknik imkanı zorladınız, fakat yine otopark yapamadıysanız o zaman genel otoparklarda çözüm arayacaksınız, diyor. Zorlayıcı bir yönetmelik var. Fakat yürürlüğe girmedi. 2 seferdir erteleniyor. Yıkım yapılan binalar için belediye bunu kendisi getirebilir. Senin 20 dairen var, 20 araçlık otoparkı bana vaziyet planı üzerinde göstereceksin. Çözebiliyorsan arka bahçende, çözemiyorsan toprak altında bodrum katta çöz, diyerek bu zorlamayı belediyenin getirmesi gerekir. Yapar mı yapmaz mı o konuda bir bilgim yok" diye konuştu.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.