banner113

Erkan Demirci, tek tek kaleme aldı ve cevapladı

banner106

CHP Alanya ve Antalya Belediye Meclis üyesi Erkan Demirci, Ak Partinin eleştirilere tek tek kaleme alarak cevap verdi. 

Erkan Demirci, tek tek kaleme aldı ve cevapladı
08 Ocak 2020 Çarşamba 13:33

banner108
banner238
AK PARTİ GURUBUNUN ELEŞTİRİLERİ
Geçtiğimiz ay yapılan belediye meclisi toplantısında  Ak parti grubundan büyükşehir belediyesi yatırımlarıyla ilgili yapılan eleştirilere yanıt vermek istiyorum. Gelen eleştirilerde Antalya büyükşehir Belediyesi’nin süregelen yatırımları durdurduğu, yeni projeler üretmediği, Aysultan kadınlar plajının açılmadığı ya da önümüzdeki sezon açılıp açılmayacağı, Toptancı Hali, Alanyaspor Tesisleri ve katı atık bertaraf tesisinin bitirilemediği ve caddelerin devredilirken bütçe ve proje desteği verilmesi gerektiği, çalışan personelin durumunun belirsizliği gibi hususlar  ifade edilmişti. 
CHP VE BÖCEK'E GÜVEN DUYULUYOR
Öncelikle bu eleştirilerden anlıyorum ki, CHP ve Muhittin Böcek’e o kadar güven duyuluyor ki, AK Parti yönetiminin 5 yılda bitiremediği bu yatırımları CHP yönetiminin 8 ayda bitirmemesi eleştiri konusu haline getirilebiliyor. Kendilerine bize duydukları güven açısından teşekkür ediyorum. 
TOPTANCI HALİ
Yatırımlara gelince; Türkler’de başlayan ve Sn. Türel döneminde önce hızlı bir şekilde yapıldıktan sonra %40 seviyelerinde yapımı yavaşlatılan toptancı haline ilişkin durdurma kararımız yok. İnşaat Ak partinin son dönemindeki hızıyla devam ediyor. 
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ
Yine Türkler’de yap işlet devret yöntemiyle inşaatı devam eden katı atık bertaraf tesisinde ise yasal sürelerini söylüyorum; Eylül ayında çöp depolanmaya başlanacak ve kasım ayında ise elektrik üretimine geçilecek. Bu süreleri daha öne çekmek için ayrıca çaba gösterilecek. 
AYSULTAN KADINLAR PLAJI
Aysultan Kadınlar Plajı’na ilişkinse Ak Parti sıralarından gelen eleştirilere bir türlü anlam veremiyorum. Bildiğiniz üzere plajın 3 yıllık tahsis süresi yerel seçimlerin ardından dolmuş durumda. Yeniden tahsis  yetkisi ise bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Sayın Muhittin Böcek tahsisin yapılması durumunda plajın açılacağını daha önce gayet net bir şekilde ifade etmişti. Ancak ne hikmetse seçimlerden bu yana geçen 8 aylık süre zarfında Antalya Tabiat Varlıkları Komisyonu’ndan olumlu olarak geçen tahsis kararı bir türlü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden onay alamadı. Ak parti hak, hukuk, adalet için Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen bir genel başkana sahip olan CHP’den kendisine tahsisi yapılmamış bir plajı kaçak olarak işletmesini beklemesin. AKP plajın yeniden CHP’ye tahsisinin sağlanması hususunda bize yardımcı olurlarsa halkımız adına memnun oluruz. 
ALANYASPOR TESİSLERİ
Alanyaspor tesisleriyle ilgili; seçime bir ay kala alelacele temeli atılan, hafriyat dışında hiçbir şey yapılmamış olan bir tesise durduruldu demek ne kadar insaflı bir tavır bunu Alanya kamuoyuna bırakıyoruz. Ayrıca tesisin inşaatının durdurulmadığını belediyenin  ekonomik koşullarına göre inşaatın devam edeceğini bir kez daha ilan ediyoruz. Bu hususta yapılan kara propagandadan  grup olarak çok rahatsız olduğumuzu buradan ifade etmek isteriz. Alanyaspor üzerinden siyaset yapılmasını, puan kazanılmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Bırakalım puanları biz siyasetçiler değil, Alanyaspor kazansın ve yüzümüzü güldürmeye devam etsin. Tıpkı ligin ilk yarısında yaptığı gibi. 
GÖL BÖLGESİ VE TOSMUR
AKP sıralarından geçtiğimiz ay yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya ilişkin yeni projesinin olmadığı yönündeki eleştirilerde de maalesef bilgi eksikliği söz konusudur. Bu yıl içerisinde hep birlikte altyapı projelerinin ve sosyal projelerin hayata geçtiğini göreceğiz. Bu kapsamda aşırı yağmurlarda taşkınların yaşandığı Sanayi Bölgesi, Göl bölgesi ve Tosmur’da geçmiş dönemde yapılmayan yağmur suyu drenaj kanalları yapılıp, suyun denize tahliyesiyle birlikte bölge halkının rahatlaması sağlanacaktır. 
3 ADET KREŞ AÇILACAK
Ayrıca batı, merkez ve doğu mahallelerimizde 3 adet kreş açılarak ekonomik olarak ihtiyacı olan ailelere destek verilecektir. Yine sosyal proje olarak Alanya merkezde büyükşehre bağlı aile danışma merkezimiz bu yıl içerisinde hayata geçirilecektir. Halkımıza ucuz ve sağlıklı et yeme imkanı sağlayacak olan Halk Et mağazamız için dükkan arayışlarımız devam etmektedir. En kısa zamanda Halk et Alanya’da açılacaktır. Ayrıca üniversite öğrencilerine her sabah düzenli olarak ücretsiz çorba dağıtımına yönelik çalışmalarımız da sürmektedir. 
CADDELERİN DEVRİ
Bahsedeceğim son husus ise Alanya Belediyesi’ne devredilen caddelerle ilgili. Bilindiği üzere caddelerin devir işlemleri Sayın belediye başkanı Adem Murat Yücel’in isteği doğrultusunda ve her iki belediyenin kabul ettiği bir protokol çerçevesinde yapıldı. 5216 ya da 5393 sayılı yasalarda devredilen caddeler için ayrılan bütçelerin de devredileceğine ilişkin bir hüküm olmamakla birlikte ortak projelerin üretilebileceği ifade edilmektedir. Sizin de ortağı olduğunuz cumhur ittifakı oylarıyla seçilen Alanya Belediyesi’nin bu anlamda ortak proje üretme gibi bir talebi olursa -ki şu ana kadar böyle bir talebi olmadı- konuyu sayın büyükşehir belediye başkanına iletmeyi ve büyükşehir belediyesinden destek istemeyi görev sayacağımızı ve bunun için çaba göstereceğimizi buradan ifade etmek isteriz. 
CADDELERDE ÇALIŞAN PERSONELLER
Caddelerde çalışan personelle ilgili spekülasyonlara gelince; inanın bu dedikoduları duydukça, fütursuzca yapılan haberleri okudukça çok üzülüyoruz. Bahsedilen kişiler aileleriyle birlikte yaklaşık 700-800 kişi. Hiç kimsenin bu insanları huzursuz etmeye hakkı yok. Az sonra meclis gündeminde sözleşmeli personellerin görev sürelerinin bir yıl uzatılmasını oylayacağız. Aynı gündem maddesi büyükşehir belediyesinde de görüşülecek. Bu kapsamda Antalya büyükşehir belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan toplam 410 personelden sadece 7’sinin sözleşmesinin yenilenmeyeceğini biliyorum. Alanya’da görev yapan yaklaşık 800 personelle ilgili yapılan görev değişikliği sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. Dolayısıyla personellerle ilgili bugüne kadar yapılan uygulamalar bu hususta idarenin bundan sonra yapacaklarına da örnek oluşturmaktadır. Caddelerin Alanya Belediyesine devri sonrasında yeni görevlendirmeleri henüz yapılmamış olan personelle ilgili Ak Parti’nin duyduğu kaygıyı “kişi kendinden bilir işi” atasözüyle anlamlandırabiliyoruz. Şöyle ki; henüz ortada fol yok, yumurta yokken bu kaygıyı güdenlerin geçtiğimiz 5 yıl boyunca, Antalya’dan Akseki’ye, İbradı’ya, Kızıllı’daki çöplüğe gönderilen mühendisler, müdürler ve hatta daire başkanları için de, işten atılan 1500’ün üzerindeki belediye çalışanı için de aynı kaygıyı gütmelerini beklerdik. CHP grubu olarak amacımız bu kürsüde siyaset ya da polemik yapmak değil. Geçen ay bu konular açılmasa konuşmayı bile düşünmüyorduk hatta bu açıklamayı yapıp yapmamayı bile aramızda ciddi olarak tartıştık. Sessiz kalmamız sükut ikrardan gelir atasözümüzdeki gibi kabul etmek anlamına gelir endişesiyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Bu meclisteki tüm arkadaşlarımıza saygımız var, onlardan ricamız önce 2014-2019 arası yapılan uygulamalara bakmaları. Sonrasında biz buradayız ve isterlerse her ortamda tartışabiliriz. İnsan Kaynakları AŞ’de çalışan personelle ilgili sadece şunu söyleyebilirim bizim dönemimizde Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk’e, siyasi partilere, genel başkanlara hakaret etmeyen, seçim sürecinde işini gücünü bırakıp aracına bayrak asıp siyaset yaptığı, oy istediği belgelenmeyen, işini savsaklamayan hiç kimse işinden atılmayacaktır.

 

banner109

Etiketler; #erkan demirci
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.