banner113

Eski rektör FETÖ’ye il imamı ile gitmiş

banner106

FETÖ’den gözaltına alınan ve sorgusu süren eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi gizli tanık ifadeleri yaktı. Kurtcephe’nin ABD’de Gülen ile görüştüğü ileri sürüldü

Eski rektör FETÖ’ye il imamı ile gitmiş
29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:48

banner108
banner238
Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından önceki gece evinde gözaltına alınan eski Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin, firari olan FETÖ'nün Antalya İl İmamı Hasan Tarık Şen ile defalarca ABD'ye gittiği ve terörist başı Fetullah Gülen ile görüştüğü ortaya çıktı.
SİLİKON VADİSİ YALANI
Kurtcephe'nin gözaltına alındıktan sonra KOM ekipleri evde arama yapmış ve FETÖ ile ilgili çok sayıda dijital veri ile evrağa el koyulmuştu. Uzun süreden beri teknik takipte olan Kurtcephe'nin yapılan tespitlerde FETÖ'nün kırmızı bültenle aranan Antalya İl İmamı Hasan Tarık Şen ile bir kaç kez ABD'ye gittiği, FETÖ elebaşı ile Pensilvanya'da görüştüğü belirlendi. Kurtcephe'nin, "Silikon Vadisi kuruyoruz ve ABD'den bilim insanları Akdeniz Üniversitesi'ne geri dönüyor" sözlerinin yalan olduğu, gerçekte FETÖ ile görüştüğü kaydedildi. İsrafil Kurtcephe'nin ABD seyahatlerinin ayrıntısı ise tek tek incelemeye alındı.
İTİRAFÇI KONUŞTU
YÖK tarafından görevinden alındıktan sonra üniversiteden atılan AÜ eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin gözaltına alınmasına bir diğer etkenin ise itirafçı ve gizli tanık ifadeleri olduğu ifade edildi. İtirafçı FETÖ'cünün verdiği ifadede, FETÖ'nün Akdeniz Üniversitesi'nde nasıl kadrolaştığını ayrıntılı olarak anlattığı ifade edildi. İtirafçının ifadesinde, Akdeniz Üniversitesi'nde 290'den fazla FETÖ'cünün işe yerleştirildiğini, bir çoğunun ise hala görevinin başında ve yönetim katında olduğunu söylemesi dikkat çekti. Bir diğer itirafçının ise, İsrafil Kurtcephe zamanında işe yerleştirilen kişilerin tek tek isim listesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve devletin en üst kademesine sunduğu da ortaya çıktı.
GİZLİ TANIK ANLATTI
Öte yandan gizli tanık ifadelerinde, İsrafil Kurtcephe'nin rektör seçilmesinin ardından FETÖ'nün üniversiteyi nasıl adım adım ele geçirdiği anlatıldı. Üniversiteye yerleştirilen FETÖ'nün özellikle dönemin Organ Nakli Müdürü Alper Demirbaş'ın üniversiteden uzaklaştırılması için karar aldığı, bunun da uygulandığı iddia edildi.
EN BÜYÜK ÜS YAPILACAKTI
İtirafçı ve gizli tanık ifadelerinde daire başkanlarının 'Kadro yok' demesine rağmen İsrafil Kurtcephe'nin üniversitede FETÖ'cü kadrolaşmayı yaptığı kaydedildi. FETÖ'nün hedefinde Akdeniz Üniversitesi'ni ana üs yapma olduğu, Teknokent aracılığı ile kurulan şirketler ile ABD ve Afrika örgütlenmesinin bu şirketler üzerinden gerçekleştirildiği kaydedildi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.