banner113

Ey yetkililer ey turizmciler gelin görün burayı

banner106

Avsallar sahilinde dolgu iskeleler nedeniyle neredeyse sahil kalmamış durumda

Ey yetkililer ey turizmciler gelin görün burayı
12 Aralık 2018 Çarşamba 11:18

banner108
banner238
Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen Alanya’nın Avsallar sahillerinde, dünyanın en rezalet görüntülerine neden olayları araştırdık. Acı tablo, sahil katliamının boyutlarını gözler önüne seriyor. Katliam dosyası yazı dizisine dönüştü. Rant ve para kazanma hırsı zaman zaman insanların doğayı katletmesinin ana sebebi oluyor. Çevre sakinlerinin düştüğü zor durumu dahi düşünmeyen kişiler anlık para kazanma hırsı ile doğaya ve ülkesine verdiği zararı göremiyor. Dünya’nın en önemli turizm kentlerinden biri olarak gösterilen Alanya, mast  (deniz, kum, güneş,) turizm noktasında büyük bir ekonomiye sahip. Ancak bu ekonomi artık kente zarar vermeye başladı. Her defasında daha fazla para kazanmayı amaçlayanlar kentin paha biçilmez sahillerini bir bir talan ediyor.  Olayın en acı noktası ise yapılan yapanın yanına kar kalıyor olması.

AVSALLAR’DA SAHİL KATLİAMI

Kentin ranta açık her noktasında görmeye alıştığımız kaçak veya usulsüz yapılar artık vatandaşın ortak malı olan kamu arazilerini de işgal ediyor. Alanya’nın turizminde en önemli bölgelerinden biri olan Avsallar’da neredeyse sahil kalmamış durumda. Otel işletmeleri sahilde yapboz misali istediğini yaparak hem doğanın dengesini bozuyor hem de turizme büyük zarar veriyor. 
DOLGU İSKELELER DOĞA KATİLİ
Avsallar’ın nasıl katledildiğini işlediğimiz dosyamızın ilk konusu gelişi güzel yapılmış dolgu iskeleler. Alanya’nın sahilleri açısından plajlarda küçük iskelelerin bulunması kimi zaman zaruri olarak görünüyor. Bu konu göz önünde bulundurularak iskele yapımına belli kriterler ile izin verildi. Özellikle belli kriterlerde ahşap iskelelere izin çıktı. Bu durum ilçedeki yaklaşık 80 kaçak iskelenin de faaliyetini sürdürmesini sağladı. Ancak, işletmeciler yaptıkları dolgu iskeleleri bir bir kullanmaya başladı. Avsallar sahilinde çekilen fotoğraflarda hem doğal yaşamı tehdit eden hem de bölgenin ekolojik dengesini dolgu iskelelerin sahili nasıl talan ettiği gözler önüne seriliyor. Denizi çamura boyayan iskeleler akıntının doğal halini de bozduğu için plajın kumlarının da yok olmasına neden oluyor. 

CHP’Lİ HEYET AVSALLAR’DA 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu da tam kadro bölgede incelemeler yaptı. Avsallar Eski Belediye Başkanı Şerif Kaya’yı ziyaret eden CHP İlçe Yönetimi, bölgede araştırma yapan Gerçek Alanya Gazetesi ekibine de açıklamalarda bulundu. 
“ATATÜRK’ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORUZ”
Konuya ilişkin değerlendirmelere bulunan CHP ilçe Başkanı Sefa Çorbacı, “Biraz önce eski belediye başkanımızı Şerif Kaya’dan bilgileri aldık. Görüntülerde görüldüğü gibi bu durum içler acısı. Burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyoruz. Çünkü Atatürk, ‘Şüphesiz ki, Antalya Dünya’nın en güzel şehridir’ demiştir. Şuanda baktığımız zaman biz de Antalya’nın bir parçası olarak dünyanın en güzel şehri turizmin başkenti Alanya görüldüğü üzere mahvolmuş durumda Avsallar sahili işgal altında” Dedi. “HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”Dolgu iskelelerin deniz eğirmeye engel olduğunu ve insana sağlığına da zarar verdiğini dile getiren Çorbacı, “Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuki yollara başvuracağız. Sadece burası için değil tüm sahilleri araştırıp girişimlerde bulunacağız. Bende bir Alanyalı olarak bu tabloya çok üzülüyorum. Yerel seçimlerde iki belediyeyi de kazanırsak bu katliamı durduracağız” İfadelerini kullandı. 

KAYA; “KİMSE GERÇEK ANLAMDA TURİZMİ SAVUNMUYOR”
Bir dönem Avsallar’da belediye başkanlığı yapan Şerif Kaya’da konuya ilişkin isyanını dile getirdi. Kaya, “İsyan ediyorum ve söylüyorum bu ülkede hiç kimse gerçek anlamda turizmi savunmuyor. İşte görüyorsunuz. Bizim turizm malzemesi olarak deniz kum ve güneşimiz var kum yok oluyor neden denizin eko dengesi bozuldu. Dağdan getirilen turisti aldatan kum kullanılıyor. Bunlar turizmci değildir. Ey yetkililer ey vatandaş ey Alanya’nın turizmcileri gelin görün burayı.” İfadelerini kullandı.  



 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.