banner113

Federal Almanya Hükümeti Turizm Sorumlusu Bareiß: Alman turistler Türkiye'de tatil yapacak!

banner106

Avrupa Birliği´nin dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarılarını önümüzdeki haftalarda peyderpey kaldırılması için çalıştığını belirten Federal Almanya Hükümeti Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye ile temas içinde olduğunu söyledi.

Federal Almanya Hükümeti Turizm Sorumlusu Bareiß: Alman turistler Türkiye'de tatil yapacak!
04 Haziran 2020 Perşembe 15:12

banner108
banner238

Dpa haber ajansına konuşan Bareiß, önümüzdeki haftalarda AB dışı ülkelerine yönelik seyahat uyarılarını da kaldırmak için cabalıyoruz. O ülkelerdeki enfeksiyon sayıları düşük olup da gerekli güven ve koruma standartları yerindeyse, uyarılara devam etmek için hiç bir neden görmüyorum“ dedi.
ALMAN TURİSTLER TÜRKİYE'DE TATİL YAPACAK
Federal Almanya Hükümeti´nin bu konuda Türkiye ile de görüşmelere devam ettiğini vurgulayan Bareiß, „bahsettiğim şartlar altında Alman turistlerin bu yaz Türkiye´de tatil yapmaları mümkün gibi görünüyor“ diyerek, bunun için uçak bağlantılarına ihtiyaç duyulacağı, fakat bunları sağlamak için hazır bekleyen havayolları şirketlerinin de bulunduğunu da ekledi.
Federal Almanya Hükümeti´nin dün aldığı kararla 15 Haziran tarihinden itibaren 26 AB ülkesi ile 5 AB dışı ülkeler için seyahat uyarısını kaldırılması ve Türkiye´nin bu ülkelerin arasında yer almaması, Türkiye´deki otelci ve turizmciler arasında hayal kırıklığı yaratmıştı. Türkiye, dpa´ya göre Alman tatilciler için en çok sevilen üçüncü ülke konumundadır. (Tourexpi)
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.