banner113

Fen işleri müdüründen, şefe suç duyurusu

banner106

Fen İşleri Müdürü Rüştü Özgür Karamut, Alanya Belediyesinin su şişeleme projesini engellediği ve tehditte bulunduğu için Alanya Orman İşletme Şefi Haluk Çerkez hakkında 5 şahit göstererek suç duyurusunda bulundu. 

Fen işleri müdüründen, şefe suç duyurusu
08 Ekim 2019 Salı 08:52

banner108
banner238


Karamut suç duyurusunda şunları ifade etti. Alanya Belediyesi bünyesinde yapılması planlanan şişe su projesi kapsamında Akçatı Mahallesi Erikçiler mevkiinde kaynak suyu arama çalışmalarına 19 Ağustos 2019’da başladık, 24 Ağustos’ta ise çalışmalar Alanya Orman İşletme Müdürlüğü şefi Haluk Çerkez tarafından durduruldu. Durdurulma esnasında savcılığa bulunulan suç duyurusunda, su kaynağında çalışan kişilerin belediye personeli olduğunu bildiği halde “kimliği belirsiz kişilerce orman katliamı yapılıyor” diyerek yalan beyanda bulunması üzerine personelimiz aynı gece ifadesini jandarmaya verdi. 
DOSYALAR HAZIRLANDI
ASAT ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne gerekli iznin verilmesi için istenen dosyalar hazırlandı. Belediye fen işleri müdürlüğünde şirket personeli olarak görev yapan Ayşe Çerkez’in görev yeri değişikliğinin olduğu gün ne hikmetse belediyemizce yürütülen arama faaliyetleri durduruldu. Ayşe Çerkez’e yapılan görevlendirmeyi eşi olan Haluk Çerkez’in şahsi olarak algılaması nedeniyle kamu gücünü kullanarak, kendi yetkisinde olan konularda Alanya Belediyesiyle alakalı tüm işlerde belediye aleyhine kararlar verdi. 
MAKAM GÜCÜNÜ KULLANDI
Yine makamın verdiği gücü kullanarak Uğurlu Muhtarı Ahmet Sarı’yı tehdit etmiş. Haluk Çerkez aynı zaman tüm izin dosyaları hazırlanan iki adet taş ocağı açma talebimize ilişkin görüşlerin kendisinden geçeceğini söyleyerek “Buralara da işlem yapacağım” diye tehditkâr konuşmalarda bulundu. Buda personelimiz arasından korku ve huzursuzluğa neden oldu. Orman şefi Çerkez kamu faaliyetlerinin yürütülmesine, tehdit ve korkutma yoluna başvurarak engel olmaya çalışmakta. Engelleme çalışmaları halen devam etmekte. Kamuya hizmet eden kurumlar, bir personelin görev yaptığı makamdan almış olduğu güç ve şahsi çıkarları yüzünden karşı karşıya gelebilecek, oluşacak mağduriyet bölgemizin ve bölge sakinlerini faydalanabileceği kamu hizmetlerini aksamasına neden olacak. Bu nedenle Çerkez hakkında soruşturma yapılarak cezalandırılması ve kamu davası açılmasını talep ederim."
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.