banner113

Flaş haberi Milletvekili Subaşı duyurdu :İyi Parti Antalya il Başkanı görevden alındı!

banner106

 Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, partide yaşanan tartışmalarla ilgili “Antalya’da birçok Ülkücü İYİ Partili ile hiç bir sorunumuz olmadı ve olmaz da. Herkese ihtiyacımız var. Bence sorunun temelinde bütün partilerde yaşanan demokrasi sorunu var"

Flaş haberi Milletvekili Subaşı duyurdu :İyi Parti Antalya il Başkanı görevden alındı!
18 Eylül 2019 Çarşamba 22:58

banner108
banner238

İl Başkan Yardımcısı Avukat Rıdvan Yıldız’ın kendisinin de içinde bulunduğu yönetimin geçersiz olduğunu ileri sürerek kayyım talebinde bulunmasını değerlendiren Subaşı, “Parti kurullarında eleştiriler başlamışsa benim bildiğim hemen kulak verilir ve toplantılar sıklaştırılır. Oysa il başkanının tam aksine hiç toplantı yapmaksızın, kendisini eleştiren kim varsa dışladığı söyleniyor. Sonrasında malum sosyal medyaya ve basına yansıyan tartışmalar yaşanıyor. Kendilerinin bile üye kayıtlarının olmadığını gören kurul üyeleri, işlevsiz kalan yönetimlerden istifa etmek yerine parti yönetimlerini tüzüğe hukuka ve adalete uygun yönetilmek adına bu yola başvurduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

UYARI İŞE YARADI
İl başkanının il yönetimini ve il divanını toplamadığını ve tüzük gereği zorunluluk olmasına rağmen, üye kayıtlarının açık olmadığı konularında kendisinin de uyarıda bulunduğunu hatırlatan Subaşı, Genel merkezin üye kayıtları konusunda uyarıları sonucunda kayıtların başladığını hatırlattı.
TUTUCULARI CİDDİYE ALMIYORUZ
Hasan Subaşı, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘Eski Doğru Yolcular dışlansa Hasan Subaşı milletvekili olamazdı. Birçok DYP’li GİK’e giremezdi’ şeklindeki açıklamasını da yorumladı. Subaşı, şöyle konuştu: “İçlerinde demokratlara ‘parazit’ diyen; ‘DYP’liler kendi partilerinin sonunu getirmişler bu partide ne işleri var’ diyen tutucular var ve onları ciddiye almıyoruz. Antalya’da birçok ülkücü İYİ Partili ile hiç bir sorunumuz olmadı ve olmaz da. Herkese ihtiyacımız var. Bence sorunun temelinde bütün partilerde yaşanan demokrasi sorunu var. Eleştirenleri düşman görmek. Bugünün siyasetinin amansız hastalıklarındandır.”
ÖRNEK VE ÖNDER OLMALIYIZ
 “İYİ partililer, MHP’de kendilerini ifade edemedikleri için tartışmışlar ve sonucunda kayyuma gitmek de dahil her yolu deneyerek demokrasi arayışı sonucu İYİ partiyi kurmuşlardır. Şimdi mücadele etmemiz gereken bu tutucu, ‘dediğim dedik zihniyet’tir. Eski alışkanlıklar bu partide geçerli olmamalıdır. Birbirimizle değil ama bu alışkanlıklarla mücadele edilmesini doğru bulurum. Demokrasi kültürünü geliştirmek için partimiz örnek ve önder olabilirse önü açılır diye düşünüyorum.”
HATALI DAVRANIŞLAR VARDI
İl Başkanı Ahmet Aydın’ın görevden alınması konusunda bir çabası olmadığının altını çizen Subaşı, sadece parti hukukuna uygun hareket edilmediği ve üye kaydı konusunda hatalı davranışlar içinde olunduğu konusunda uyarıları olduğunu ifade etti. Subaşı, şöyle dedi: “Fazla detaya girmek partili milletvekili sıfatımla bağdaşmaz. Sınırlı olarak şunu söyleyebilirim; il başkanının 70 kişilik yönetimine bir isim dahi yazdırmamıştım. Zaten sormadılar da. Yani ‘ben partiliyim’ diyen herkesle çalışır saygı duyarım ama ben de karşılığında saygı beklerim. Sadece tüzüğe uymaksızın ve partilileri bölerek yok saymalarına karşı çıktım. Görevden alınmaları hususunda değil ama parti hukukuna uygun hareket etmediklerini ve üye kaydı konusunda hatalı davranışlarını dile getirmiştim.”
AYIRIM YAPMADAN KUCAKLAŞMALIYIZ

“Sonuç olarak birlik beraberlik içinde olmayı öğreneceğiz. İlk günlerde il başkanlığına giderek il divanı ile tanışmış konuşmuştuk. ‘Burası bizim çekirdek ailemiz her sorunu burada kendi içimizde konuşup tartışalım’ demiştim. ‘Bir de büyük ailemiz var o da İyi Partiliyim diyen herkestir. Onları da ayırım yapmadan kucaklamalıyız’ demiştim. Sanki bu günleri tahmin etmiştim ama sonuç olarak bunu başaracağız.”
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.