banner113

Gazipaşa'nın ağası Durmuş Özgen!

banner106

Gazipaşa merkeze 55 kilometre mesafede 1800 rakımlı Toros Dağları'nın eteklerindeki Günnercik Yaylası'nda düzenlenen şenliğin açılışı dün temsili Yörük göçüyle yapıldı.

Gazipaşa'nın ağası Durmuş Özgen!
05 Ağustos 2019 Pazartesi 09:39

banner108
banner238
Şenlik açılışına Kaymakam Ali Sakar, Cumhuriyet Savcısı Uğur Ölmezoğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, Gazipaşa Ziraat Oda Başkanı Yusuf Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yörük göçünde en önde kavalıyla çoban, at üzerinde temsili Yörükler, küçükbaş hayvanlar ve develer eşliğinde yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş sonrası şenlik alanına girildi. Develerle şenlik alanını turlayan protokol üyeleri halkı selamladı. Şenlik açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Konuşmaların ardından halk oyunu gösterileri sunuldu. Protokol şenlik alanında kurulan stantları gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Sakar, burada bir stantta yayıkla ayran yaptı. Kaymakam Ali Sakar, ayranın tadına bakarak 'Çok doğal, mükemmel' değerlendirmesinde bulundu. Akşam ise şenlik ateşi yakıldı. Gençler ateş başında gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. 3 gün sürecek Toroslar Günnercik Yayla Şenliğinde Özlem Özdil konser verdi.
Yayla şenliği ağalığını ise CHP Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi mali müşavir ve emlak danışmanı Durmuş Özgen kazandı. Özgen ağalık mücadelesi sonrası kesilmek üzere alana getirilen koçu ADD'yr bağışladı. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerini'de CHP yönetim kurulu üyesi Eray Erdem ağalığı rekor ücret ödeyerek kazanmıştı. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.