banner113

Gazipaşa yat limanının tamamlanmasına ramak kaldı

banner106

Gazipaşa ilçesinde yapımına başlanan yat limanının tamamlanmasının önünde engel olan Hacımusa Çayı koruma mendireği tamamlandı.

Gazipaşa yat limanının tamamlanmasına ramak kaldı
01 Haziran 2017 Perşembe 11:30

banner108
banner238
Gazipaşa'da 1992 yılında temeli atılan ancak uzun bir süre atıl vaziyette bekleyen yat limanının tamamlanması için yapılması gereken koruma mendireği çalışmaları 14 Aralık 2015 tarihinde başladı.
Yaklaşık bir yıldır devam eden Hacımusa Çayı koruma mendireği çalışmaları tamamlanarak boşaltma işlemlerine geçildi.
Mendirek çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Hacımusa Çayı koruma mendireği inşaatı çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Mendirek çalışmalarının 1,5 ay içinde tamamen biteceğini belirten Başkan Çelik, şunları söyledi: 
"Yat limanı işletmecisi mendirek çalışmasının yapılması için bekliyordu. Yat limanının bitirilmesi için verilen sürede mendireğin tamamlanması ile doğru orantılıdır. Yat limanı yapım ihalesini alan işletmecinin tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde kendilerine bir yol çizecektir. Mendirek çalışmaları bittikten sonra da yat limanında 4-5 aylık bir işimiz var.
Tahminin en geç 2018 yazına bitirilerek, yatlar limana bağlanabilecek konuma gelecek. İşletmeci yat limanını yapmazsa yat limanı için başka taliplerde var. Gazipaşa'da artık yatırımları durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek."

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.