banner113

Gelecek Partisinden Alanyaya öneriler!

banner106

Gelecek Partisi Alanya ilçe başkanı Mevlüt Çakan basın açıklamasında bulundu

Gelecek Partisinden Alanyaya öneriler!
25 Temmuz 2021 Pazar 18:47

banner108
banner238

Teşkilat başkanı Çakan açıklamasında şunları söyledii
Kıymetli Alanya’da yaşayan vatandaşlar, mübarek Kurban Bayramını ailemiz , akraba ve arkadaşlarımızla birlikte idrak ettik. Sezonun yoğun zamanı ve bayram tatilinin uzun olması sebebiyle Alanya’da bir nüfus yoğunluğu yaşandı. Bu sebeple Belediye, Emniyet ve Jandarma ekipleri yoğun bir mesai geçirdi.
Daha önceki bayramlarda gördüğümüz istenmeyen görüntüler bu bayramda da yaşandı. Kamuoyunun bu konudaki tepkisi üzerine Alanya’da bulunan Millet İttifakının temsilcileri Alanya Belediyesinin sınıfta kaldığını , Cumhur İttifakının  temsilcileri ise Antalya Büyükşehir Belediyesinin sınıfta kaldığını söylediler.

Her iki ittifak da “ sınıfta kaldı” tespiti konusunda haklılar. Çünkü iki ittifak da sınıfta kalmıştır. 
Bayram Tatilinde bu yoğunluğun olacağı ve istenmeyen görüntülerin yaşanacağı sürpriz değildir. Peki bu yaşananlara karşı önlem alınmış mıdır ? 2019 yılına göre daha fazla insanın park, refüj ve banklarda konakladığına bakılırsa hiçbir önlemin alınmadığı ortadadır. 
Alanya Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partilere, belediye meclis üyelerine ve Belediye Başkanlığı’na soruyorum. 
Alanya’da park, refüj, bank ,sahil vs. gibi kamuya açık alanlarda konaklama amaçlı bulunmanın , yatmanın ve uyumanın yaptırımı, cezası nedir ? Bu sorunun cevabı yok ?
Çünkü bu konuda bir düzenleme, bir ceza yok. 
Bir çok turizm şehrinde mesire alanları dışında bulunan yerlerde yatmak, konaklamak, içki içmek vs. yasaktır. Ve bu konuda alınmış bir meclis kararı ve yaptırımları/cezaları vardır. Örneğin Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Zabıtası Emir Ve Yasakları Tembihnamesi 8.maddesinde bu yasak ve yasağa uymayanlara verilecek para cezası belirlenmiştir. 
Ancak Alanya Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş böyle bir yasak ya da yaptırım yok. Bu konunun meclis gündemine alınmasını isteyen tek bir belediye meclis üyesi dahi yok. 
Alanya Belediye Meclisi tarafından kabul edilen karar ile parklarda “ içki içmek, yüksek sesle şarkı söylemek , müzik çalmak, çamaşır yıkamak ve duş almak yasak” ancak “konaklama amacıyla yatmak yada uyumak”yasak değil. Zabıta ekipleri de insanların parklarda kalıp uyuyanlara değil, kamu düzenini bozanlara ceza yazmışlardır. 
Alanya halkı meclis üyelerini Alanya’yı yönetmesi ve kendisini temsil etmesi için seçti. Bulundukları makamlar söylenip ,şikayet edilecek makamlar değildir. Vatandaş sizlerden şikayet değil, icraat bekliyor. 
 1-) Alanya Belediye Meclis üyeleri 03.08.2021 tarihinde yapılacak olan belediye meclis toplantısında bu konunun gündeme alınması ve karara bağlanması gerekmektedir. Eğer Alanya’da bir düzen intizam istiyorsak önce bu konunun meclis kararı ile yasaklanması ve uymayanlara para cezası verilmesi gerekir.
2-) Yasak kararı alınsa da tek başına yeterli değildir. Bu sebeple vatandaşları bilgilendirici duyurular sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile yapılmalıdır. 
3-) Alanya’ya gelen insanlara mülteci muamelesi yapılmamalı, nefret söylemini andıracak söylemlerden kaçınılmalıdır.
4-) Alanya’da alternatif turizm konusu gündeme alınmalı ve bu konuda teşfik ve yönlendirmeler yapılmalıdır.
Kıymetli vatandaşlar Alanya’nın tanıtımı konusunda bir çok kurum ve kuruluşun emeği ve harcanan kamu parası var. Bir çok kişi turizmden ekmek kazanıyor. Bu emeklerin ziyan olmaması, başarılı olması için bir takım kurallara uyulması gerekmektedir. Herkes üzerine düşeni yaparsa mutlu, huzurlu bir Alanya’da yaşamak elimizde. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.