banner113

Gerçek Alanya gazetesinde flaş gelişme!

banner106

Fazil ve Ahmet Tunç kardeşlerinin sahibi olduğu Gerçek Alanya gazetesinin yönetime gazetenin yazı işleri müdürü İbrahim İpbükere geçti...

Gerçek Alanya gazetesinde flaş gelişme!
13 Temmuz 2019 Cumartesi 13:50

banner108
banner238
Gazeteci Ahmet Tunç takipçilerine şu bilgiyi paylaştı.
Hayırlı Olsun...

Bugün Gerçek Alanya Gazetesi'nin 5'nci yılı. Çok anlamlı bence. Alanya'nın marka değerine katkı sağlayan günlük bir gazetenin doğuşuna katkı sağladık.

Bu anlamda başta ağabeyim Fazıl Tunç ve ben Ahmet Tunç önemli bir görev üstlendik. Önemli olan şuydu. 

Fazıl Tunç ve Ahmet Tunç olmasaydı bu gazete de olmazdı. 

Ama günümüz gazeteciliği değişti. Günümüzde ya bir siyasi liderin ya da başka hesapları olani bir iş insanının desteğini alarak gazetecilik yapacaksın. Finansman anlamında bu günümüzüm gerçeği oldu maalesef.  Çünkü en dürüst olan yakın çevremiz bile bize bunu tavsiye etti son zamanlarda hep. . Düzenin adamı ol dediler yani.

Biz de bu tuzağa düştük. Maalesef Fazıl Tunç ve Ahmet Tunç için bu gerçek bir tuzak oldu. 

Aslında tuzak dememeliyiz. O insanlar bize bir kapı açtı. O ınsanlar için bizler. Bizler için o insanlar önemliydi. Öyle sandık. Tepsi içinde bize altın vaad ettiler(!) Biz bunun kıymetini bilemedik. Ama yeri geldiği zaman öyle bir hesap sordular ki. Ticarette 2×2'nin 4 etmediğini de öğrendik.  Gerçek gücü öğrendik. Özeleştiri yapmak gerekirse biz yapamadık. 

Biz 30 yıldır Alanya'da bu mesleğe ciddi katkılar sağlamış insanlarız. Büyük bir hata yaptık. Siyasi gücün ve ekonomik gücün önünde eğildik. Bu anlamda hem maddi hem manevi ınanılmaz zararlara uğradık. Bunun için bize güvenenlerden özür diliyorum.

Ama ne güzel bişey yaptık ki bir kurumun doğmasına büyümesine katkı sağladık. 

Bugün Gerçek Alanya Gazetesi'nin doğum günü. Doğurtanlar ve doğrular ortada yok ama bir gerçek var. Gerçek Alanya Gazetesi. İşte yayıncılığın güzel yanı bu.

Bizden sonra verilen sorumluluğu devralan meslektaşım İbrahim İpbüker'e başarılar diliyorum. İnşallah muaffak olacaktır.

Aldığı sorumluluk büyüktür. Çünkü arkasında hem siyasiler hem iş ınsanları vardır. Kolay gibi görünse de en zoru budur.

Alanya'da günlük bir gazetenin oluşumuna katkı koyduysak ne mutlu bize. Gerçek şudur ki,  ne ağabeyim Fazıl Tunç'un ne de ben Ahmet Tunç'un artık Gerçek Alanya Gazetesi ile bir bağlantısı kalmamıştır. 

Gerçek Alanya Gazetesi bizim için sancılı bir doğum olmuştur. Ama dediğim gibi sonuçta çocuk doğmuştur. 

Bu durum mesleğimizin sona ereceği anlamına gelmesin. Görsel basın aracılığı ile ve TV programlarıyla birlikte olmaya devam etmeyi umuyorum. Çünkü mesleğimde tek sevdiğim dal artık bu. Ama canlı yayında bizimle olacak kişinin gerçek yüzünü size yansıtmak şartıyla.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.