banner113

Ges projesi'nde son aşamaya gelindi

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in en önemli projelerinden olan Güneş Enerjisi Santrali çalışmalarında sona gelindi.

Ges projesi'nde son aşamaya gelindi
10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:35

banner108
Tarihi sedre köşkü turizme kazandırılıyor
İlgili Galeriye Git
banner238

BELEDİYENİN ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAK
Alanya Belediyesi’nin 94 dönümlük alanda hayata geçireceği, Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin yapım işinde panellerin montajı aşamasına gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçirecek ilk ve tek kamu kurumu olacaklarını söyledi. Projenin GES-1, GES-2 ve GES-3’ten oluşan ilk etaplarının yapım işinde son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Yücel, “Toplamda 5 MW gücündeki GES Projesi için yola çıkan Belediyemiz, ilk etapta projenin 3 MW elektrik üretecek. Proje tamamlanıp 5 MW’lık üretim gerçekleştirildiğinde ise belediyemiz elektrik ihtiyacını tamamen bu santralden karşılayacak. Enerji maliyetlerinde çok önemli ölçülerde tasarruf sağlayacağız.” dedi.

YÜCEL: “ÇALIŞIYORUZ ÇÜNKÜ ALANYA’YI SEVİYORUZ”
Alanya Belediyesinin artık üreterek tasarruf eden bir Belediye olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, “Bu projemizi Allah izin verirse en geç 2 ay içerisinde elektriğini üretmiş bir şekilde kullanıma sunacağız. Alanya için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Ben şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.