banner113

HADİM BELEDİYE BAŞKANI HADİMOĞLU: KONYA BU PROJEYLE ALANYA'YA YAKLAŞTI! 

banner106

Konya projeleri devam ediyor. Konya ile Alanya'ya birbirine yaklaştıran proje tamamlandı. Söz konusu proje ile güvenli yolculuk imkanı sağlandı.

HADİM BELEDİYE BAŞKANI HADİMOĞLU: KONYA BU PROJEYLE ALANYA'YA YAKLAŞTI! 
22 Aralık 2022 Perşembe 14:07

banner108
banner238

Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında yapılan ve 26 Kasım'da açılışı gerçekleştirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlıyor. Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğünün bölgeye artı değer katacağı belirtiliyor.

Toplam yatırım bedeli 707 milyon lira olan, Karaman - Antalya arasını 2,5 saate düşürecek güzergahta yapımı biten Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü, tasarruf sağlıyor. Bin 400 metre uzunluğunda ve ayak yüksekliği 166 metre olan viyadük, ülkenin en yüksek ayak yüksekliğine sahip, dengeli konsolu ve en uzunu olma özelliğini taşıyor. Yine viyadük, eski güzergaha göre yolu 4,4 kilometre kısaltıyor ve 20 dakika zaman tasarrufu sağlıyor.

YOL VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ ARTTI

Konya'da yapımı tamamlanan ve Akdeniz ile İç Anadolu'yu kesintisiz birbirine bağlayan Eğiste Hadimi Viyadüğü trafiğe açıldı. Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirilmişti. Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında 4 şeritte trafiğe hizmet veriyor. Mevcut iki yönlü yolun standartlarının ve bu kapsamda trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapılan Eğiste Hadimi Viyadüğü, mevcut yola göre yaklaşık 4 bin 400 metre kısalma sağlıyor. 

AKARYAKITTAN TASARRUF SAĞLIYOR

Viyadüğün trafiğe açılmasıyla Türkiye'nin kuzey-güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zamandan tasarruf sağlarken, seyahat konforu ve sürüş emniyetiyle yol standardı yükseldi. Akaryakıttan tasarruf edilerek, ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlanıyor. Ayrıca eylül ayının ortalarında köprüde çalışanlar tarafından Eğiste Viyadüğü'nden ilk araç geçmişti. Bununla ilgili yapılan paylaşımda ve haberlerde viyadüğün trafiğe açıldığı söylenmiş, vatandaşta büyük bir heyecan olmuştu. 

VİYADÜK TRAFİĞE 26 KASIM'DA AÇILDI

Akdeniz ile İç Anadolu'yu kesintisiz birbirine bağlayacak Eğiste Hadimi Viyadüğü'nün resmi ve trafiğe açılış tarihi ise 26 Kasım oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Burada son derece zor coğrafi şartlarda çok meşakkatli yollar vardı. Bunların hepsi 20 dakikatan fazla seyahat süresini kısaltıyor. Zor süreçleri konfora, güvene dönüştürüyor. Burada teknolojik bir köprü yaptık. Türk mühendislik çözümlerinin de en önemlerinden bir tanesi. Burada yerli milli mühendislik çözümleri ile artık kendi kendimize yeter hale geldik” dedi. 26 gün önce resmi açılışı yapılan, ilk aracın geçtiği Eğiste Viyadüğü'nden şimdiye kadar toplam kaç aracın geçtiği ise merak edilen konuların başında yer aldı.

BÖLGENİN CAZİBESİNİ ARTIRACAK

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Eğiste Viyadüğü'nün yapımıyla bölgenin cazibesinin arttığını söyledi. Viyadüğün yıllardır beklenen yatırım olduğuna dikkat çeken Hadimioğlu, “Eğiste Viyadüğü, tarıma, turizme ve diğer birçok alana ciddi katkılar sağlayacak. Eğiste Deresi, yıllardan beri milletin zorlandığı bir bölgeydi. Olumsuz anlamda psikolojik yansımaları vardı. Millet gerçekten rahatsızdı. Viyadük, gidiş gelişleri kolaylaştırdı. Alanya ile yakınlaştık. Bölge halkı, yatırımdan çok memnun. Ayrıca İçeri Çumra ile viyadük arasındaki 62 kilometrelik duble yol da tamamlandı. Bu proje 2013 yılında planlamaya alınmıştı” şeklinde konuştu. 
Merhaba Haber-EMRE ÖZGÜL

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.