banner113

Halk, Çavuşoğlu'na güveniyor mu!

banner106

Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimleri belirledi.

Halk, Çavuşoğlu'na güveniyor mu!
18 Şubat 2019 Pazartesi 10:05

banner108
banner238

Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimleri belirledi. Uğur Dündar, en güvenilir isimler listesinde zirvede yer alırken, Acun Ilıcalıİsmail KüçükkayaHande Fırat ile Ahmet Hakan ilk beşte yer alan diğer isimler oldu. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güven duyduğu siyasiler sıralamasında zirveyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aldı.

Gezici Araştırma Merkezi'nin 'Türkiye'nin en güvenilen isimleri' araştırması 24 Ocak — 6 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜİK verilerinden örneklem oluşturularak 30 il ve 38 ilçeye bağlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kişinin katılımıyla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırmanın istatistiki hata payı güven sınırları içerisinde ± % 2,5. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutuldu, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı, tabakalı yöntem ile görüşülerek denekler belirlendi ve cinsiyet-yaş kotası uygulandı.

EN GÜVENİLİR İSİM UĞUN DÜNDAR

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en güvenilir isimleri sıralamasında zirveyi Uğur Dündar aldı. İkinci sırada Acun Ilıcalı bulunurken, üçüncü sırada İsmail Küçükkaya dördüncü sırada Hande Fırat, beşinci sırada ise Ahmet Hakan yer aldı.


Uğur Dündar

EN GÜVENİLİR SİYASETÇİLER

382 ismin yer aldığı listenin ilk 55'i şöyle sıralandı:

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güven duyduğu siyasiler sıralamasında zirveyi Süleyman Soylu aldı. İkinci sırada Özgür Özel bulunurken, üçüncü sırada Hulusi Akar, dördüncü sırada Binali Yıldırım, beşinci sırada ise Muharrem İnce yer aldı. Listede sadece 4 kadın siyasetçi yer aldı.

235 siyasetçinin yer aldığı listenin ilk 34'ü şöyle sıralandı:

Süleyman Soylu, Özgür Özel, Hulusi Akar, Binali Yıldırım, Muharrem İnce, Fethi YıldızÜmit ÖzdağSelin Sayek BökeMevlüt ÇavuşoğluBerat AlbayrakNuman KurtulmuşMehmet ÖzhasekiAli BabacanSemih YalçınOğuz Kaan SalıcıMustafa ŞentopHakkı Saruhan Oluç, Sera Kadıgil, Koray AydınDurmuş YılmazBarış YarkadaşUmut OranAhmet ŞıkAbdüllatif ŞenerCem Uzan, Meral Danış Bektaş, Önay Alpago, Abdullah GülBülent Tezcanİbrahim KalınAli TürkşenMustafa SarıgülSinan Oğan ve Zülfü Livaneli.


Süleyman Soylu

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.