banner113

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek?

banner106

Türkiye 31 Mart seçimlerine kilitlenmişken, sivil toplum örgütleri, dernek, vakıf ve cemaatler seçimde hangi partiye oy vereceklerini açıklıyor. Peki Hangi cemaat hangi partiye oy verecek Menzil Nurcular Yeniasya İsmailağa, Süleymancılar kime oy verecek?

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek?
25 Mart 2019 Pazartesi 13:57

banner108
banner238

Türkiye 31 Mart seçimlerine kilitlenmişken, sivil toplum örgütleri, dernek, vakıf ve cemaatler seçimde hangi partiye oy vereceklerini açıklıyor. Peki Hangi cemaat hangi partiye oy verecek Menzil Nurcular Yeniasya İsmailağa, Süleymancılar kime oy verecek? İskenderpaşa Cemaati lideri Muharrem Nureddin Coşan, yayınladığı mesajla Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı..


Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 2

İskenderpaşa Cemaati, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde milli iradeden yana olduklarını açıkladı. İskenderpaşa Cemaati lideri Muharrem Nureddin Coşan'ın imzasıyla yapılan açıklamada, "Barış ve selamet elçisi İnancımız her daim baki ve payidar olacaktır." ifadesi kullanıldı. Şimdiye kadar İskenderpaşa Cemaati dışında oyunun rengini açıklayan cemaat çıkmadı. Peki diğer seçimlerde hangi cemaat hangi partiyi desteklemişti? İşte yanıtı... 

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 3

Menzil Tarikatı: Adıyaman başta olmak üzere Semerkand grubu bünyesinde faaliyet gösteren Menzil Cemaati, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ‘cumhur ittifakı’nı destekleyeceklerini duyurmuştu.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 4

Yeni Asyacılar: Mehmet Kutlular’ın grubun liderliğini sürdürdüğü Yeni Asya Cemaati, kendi gazeteleri olan Yeni Asya’da bir broşür yayımlayarak, Millet İttifakı’nı destekleyeceklerini ilan etmişti. Yeni Asya Cemaati, istikrarlı bir şekilde DP, AP ve DYP’ye destek veriyordu. 16 Nisan referandumda da “hayır” cephesinde yer almıştı.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 5

Hayrad Vakfı: Nur Cemaati kollarından Hayrat Vakfı ise 24 Haziran seçimlerinde "Cumhur İttifakı"nı destekleyeceğini açıklamış, vakıftan yapılan yazılı açıklamada "yerli ve milli', 'milletin ve ümmetin kabul edilmiş bir duası' olarak gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin yanında durduğumuzu ilan ediyoruz" denilmişti.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 6

İsmail Ağa Cemaati: Oyların daha önceki seçimlerde Saadet Partisi ve AK Parti arasında paylaştırıldığı cemaat 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemişti. 

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 7

Erenköy Cemaati: Altınoluk Dergisi etrafında toplanan Erenköy Cemaati'ne bağlı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemişti. 

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 8

Süleyman Efendi Cemaati: Daha önceki seçimlerde Demokrat Parti ve MHP’ye oy veren Süleyman Efendi Cemaati 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemişti.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 9

Akabe Vakfı: Mustafa İslamoğlu liderlindeki cemaat geçmiş dönemde siyasi partilere olumlu yaklaşmayıp sandığa gitmiyordu. 24 Haziran'da Erdoğan’ı desteklediği tahmin edilen grubun hangi partiyi destekleyeceği bilinmiyor.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 10

Caferiler: Genel merkezleri İstanbul Halkalı’da bulunan Caferiler, Şii mezhebine mensup. İstanbul’dan sonra Kars, Iğdır, Bursa, Ankara, Manisa, İzmir gibi büyük şehirlerde kayda değer varlıkları mevcut. Türkiye’nin Suriye politikasından dolayı AK Parti’ye oy vermiyorlar. 2012’den beri CHP’ye destek veriyorlar.


Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 11

Haydar Baş grubu: Kadiri Tarikatı’nın İcmal Kolu’nun lideri Haydar Baş, çalışmalarını Bağımsız Türkiye Partisi adıyla sürdürüyor. Görüşleri Doğu Perinçek’le örtüşen, ulusalcı bir grup. 24 Haziran’da seçimlere parti olarak katılmamış ve “Millet İttfakı”nı desteklemişti.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 12

Mustazaflar: Mustazaflar 24 Haziran seçimlerinde HÜDA PAR’ın bağımsız adaylarını desteklemişti.

Hangi cemaat 31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verecek? - Sayfa 13

Cerrahiler: Bu grubun yaptığı sohbetlerden, AK Parti'ye yakın durdukları anlaşılıyor. (İnternethaber.com)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.