banner113

İttifakta karar haftası. Aday belirleme esasları...!

banner106

Yerel seçim çalışmalarını Isparta ve Kayseri'deki açılış törenleriyle başlatan Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, bu hafta MHP lideri Bahçeli'yle bir araya gelmesi bekleniyor.

İttifakta karar haftası. Aday belirleme esasları...!
15 Ekim 2018 Pazartesi 09:20

banner108
banner238

Devlet ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yerel seçim çalışmalarını iki büyük açılış töreniyle başlattı. Yurt genelinde AK Parti teşkilatları da istişare toplantılarına devam ederken gözler Cumhur İttifakı'nın devamına çevrildi. Başkan Erdoğan, 1 Ekim günü Meclis'teki açılış töreninin ardından MHP lideri Bahçeli'yle görüşmüştu. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı 40 dakika süren görüşmeden sonra habercilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde itttifak konusunu baş başa görüşeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. 

HEYETLERARASI GÖRÜŞME 

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz'la TBMM'de AK Parti Grup Yönetim Salonu'nda bir araya gelmişlerdi. Toplantının ardından Kurtulmuş, “Son derece verimli, yapıcı ve açık sözlü bir görüşme ortamından sonra bu toplantıların bundan sonraki süreçte de devam etmesi ve bu konuda atılacak adımlarla ilgili her iki partinin görüşlerini olgunlaştırarak sürecin devam ettirilmesi şeklinde prensip kararına vardık” açıklamasında bulunmuştu. 

ADAY BELİRLEME ESASLARI 

Parti kurmaylarının hazırlıklarının ardından Erdoğan ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın devamında, yerel seçimde de ittifak kararını netleştirmek üzere bu hafta bir araya gelmeleri bekleniyor. Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli ittifakın nasıl uygulanacağına dair ayrıntıları değerlendirecek. İki liderin görüşmesinden çıkacak kararın ardından parti teşkilatlarının hazırlıkları süratle tamamlanacak ve aday belirleme sürecine geçilecek. MHP lideri Bahçeli daha önce yaptığı açıklamada İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstermeyeceklerini duyurmuştu. Başkan Erdoğan ise tüm seçim bölgelerinde aday çıkaracaklarını vurgulamıştı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.