banner113

İYİ Parti ve CHP'de ittifak atağı. Antalya belirsiz...!

banner106

Yerel seçime az bir zaman kala Ankara'da partiler hareket geçti. Mart 2019'daki seçimler için düğmeye basan İYİ Parti ve CHP'nin ittifak yapması bekleniyor.

İYİ Parti ve CHP'de ittifak atağı. Antalya belirsiz...!
18 Eylül 2018 Salı 16:49

banner108
banner238
Yerel seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kala partilerin seçim stratejileri de oluşmaya başladı. İYİ Parti’de dün resmen yerel seçim çalışmalarını başlatmak üzere genel idare kurulu, milletvekili ve kurucular kurulu üyelerinden oluşan heyetleri iller bazında sahaya indi.
Heyetler önce teşkilatları ziyaret edecek, daha sonra da kamuoyundaki talep ve beklentileri not edecek. Yerel seçimlerde CHP ile ittifaka gidilip gidilmemesi konusu ise heyetlerin halktan gelen beklentiler doğrultusunda hazırlanacak raporları sonrasında tartışılacak. Hangi illerde ittifak beklentisi oluşursa, parti yönetimi o iller bazında ittifakı masaya yatıracak. Parti yönetimi, teşkilatlara da yerel seçimlerde adaylar ile ilgili konsensus oluşturulması için talimat verdi.
GÖRÜŞ AYRILIĞI HAKİM
Partide, CHP ile yerel seçimlerde ittifak için temelde iki farklı görüş bulunuyor. İlk görüşe göre, İYİ Parti oylarının CHP'te geçmesiyle ittifakın oy kaybettireceği yönünde. Diğer görüşe göre ise, İYİ Parti ’nin özellikle belli başlı illerde CHP ile ittifaka gitmesi yönünde. İttifak kurulmadığı takdirde özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de, AK Parti ve MHP işbirliğinin sonucu olarak bu belediyelerin yeniden AK Parti’de kalabileceği tartışılıyor. İttifak halinde ise özellikle bu üç büyükşehri muhalefetin kazanma oranının daha yüksek olduğuna vurgu yapılıyor.
MANSUR YAVAŞ'LA YENİDEN
Bu noktada da 2014 yerel seçimleri Mansur Yavaş'ı aday gösteren CHP, Yavaş'a ikinci defa teklif gönderecek.  Yavaş’ın MHP tabanından da oy aldığı, Mart 2019’da yeniden Yavaş’ın aday gösterilmesi halinde, İYİ Parti ’nin destekleyebileceği ve Ankara’da CHP’nin karşısına bir aday çıkarmayabileceği dile getiriliyor. 
ANTALYA BELİRSİZ
Özellikle Antalya’da İYİ Parti ile CHP’nin ittifaka gitmemesi durumunda, CHP’nin de MHP’nin de çok sayıda ilçe belediyesini yeniden AK Parti’ye kaptırabileceği vurgulanırken, ittifak halinde ise hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hem de çok sayıda ilçe belediyesi yönetiminin muhalefette olabileceği kaydediliyor.
Bu nedenle de CHP’nin özellikle Türkiye genelinde değil, iller bazında ittifaka yaklaşmasının her iki parti açısından kazanç olabileceği dile getiriliyor. Bu il ve ilçelerde de her iki partinin de ortak aday çıkarabileceği belirtiliyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.