banner113

İyi Partide delege seçimi gerginlikten durdu!

banner106

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı delege seçimi için parti içi muhalefetin koronavirüs riski nedeniyle yaptığı itirazlara rağmen hazırlandı.

İyi Partide delege seçimi gerginlikten durdu!
21 Haziran 2020 Pazar 21:02

banner108
banner238

Saat 10.00’da başlayan delege seçimlerinin saat 17.00’da sona ermesi planlanmıştı ancak 102 mahalle için aynı ortama sandık konulunca sistem işlemedi ve öğlene kadar üyenin sadece yüzde 5’lik kısmı oy kullanabildi. Yaşanan tartışmalar sonrasında delege seçimi ertelendi.400 delegenin seçilmesi muhalefet kanadının Cuma Pazarında açık alanda veya eşgilik düğün salonunda seçimin yapılması teklifinin reddedilmesi sonrası yaşanana kalabalık ve kaos ortamına polis müdahale etti. Polis sosyal mesafeyi korumak adına kendi sağlığını dahi riske etti. 

DAR ALANDA SEÇİM
Dar bir alanda iç içe giren partilileri gören İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı ise olaya müdahale ederek önce ricada bulundu ardından uyarılara uymayanlara işlem yapılacağını belirtti.

ORTAM GERİLDİ
Bu ortada devam eden ilçe delege seçimi için sıra numarası alan üyeler binanın çatısında oluşturulan alana gruplar halinde çıkarak oy kullanmaya başladı. Ancak ortaya çıkan zaman kaybı sonrası öğlene kadar sadece 100 dolayında üye oyunu kullanabilirken aynı saatlerde yaklaşık 1700 kişiye sıra numarası verildi. Oy kullanma işleminin ağır aksak yürümesi nedeniyle oluşan tepkiler sonrası ortam yeniden gerildi.

GAZETECİLERİN GÖRÜNTÜ ALINMASINA İZİN VERMEDİ
Bazı üyelerin ikametlerinin bulunduğu mahalle yerine bir başka mahalleye kaydırılmış olması da alanda tepkiye neden oldu. Oy kullanma alanında bulunan bir yönetim kurulu üyesi ise basın mensuplarının sandık başında oy kullanan üyelerin görüntüsünü aldırmak istememesi de dikkat çekti. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.