banner113

İyi Partili Bahşi "Tarım desteklemelerinden stopaj kaldırılsın"

banner106

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İyi Partili Bahşi "Tarım desteklemelerinden stopaj kaldırılsın"
11 Şubat 2021 Perşembe 13:18

banner108
banner238

Milletvekili Bahşi önergesinde çiftçilerin aldığı tarım desteklerinden yapılan kesintilerin haksız olduğunu belirterek şöyle devam etti;
“Tarımsal destekleme ödemelerinin bir tarımsal faaliyet karşılığı olup olmadığı ve bu kapsamda bu ödemelerden tevkifat (stopaj-vergi kesintisi) yapılması hususu hukuki açıdan tartışmalıdır. Çiftçilere kesintisiz verilmesi gereken doğrudan gelir desteğinden alınan stopaj için vergi idareleri ısrarla söz konusu ödemeleri bir tür zirai hasılat olarak değerlendirerek %2 ve %4 oranında tevkifata tutulması gerektiği yönünde görüş vermektedir.”
Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Tarım ve Orman Bakanına ; Çiftçilere kesintisiz verilmesi gereken doğrudan gelir desteğinden, hayvancılıktan %2, bitkisel tarımdan %4 stopaj neden alınmaktadır?
Zaten zor durumda olan çiftçinin bir kez daha mağdur edilmesinin önüne geçmek için Stopajın kaldırılması ile ilgili yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? sorularını yöneltti.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.