banner113

Jet hızlı meclis

banner106

Büyükşehir belediye Meclisi, ilk kez jet hızı ile tamamlandı. 203 gündem ile toplanan mecliste 46 gündem maddesi toplu oylandı, 150 gündem maddesi ise ilgili ihtisas komisyonlarına toplu olarak havale edildi.

Jet hızlı meclis
11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:27

banner108
banner238
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan, 2 milyon 364 bin 396 nüfusa sahip 19 ilçeden oluşan Antalya’nın sorunlarının tartışıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir aylık tatilin ardından gerçekleştirdiği Temmuz ayı olağan toplantısı jet hızıyla tamamlandı. Başkan Menderes Türel’in katılmadığı, meclis 1. Başkan vekili Mesut Kocagöz’ün başkanlığını yaptığı 203 gündem maddesi ile toplanan meclis, dün saat 14:00’de toplandı. Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ parti Grup Sözcülerinin gündem dışı konuşmaları ile birlikte meclis toplantısı saat 15:00’de sona erdi.
15 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Meclis gündemine geçilmeden önce yapılan gündem ışı konuşmalarda grup sözcüleri 24 Haziran seçimlerini değerlendirirken, Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın “Bu ay içinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 2. yıl dönümünü kutlayacağız” açıklamasını CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay düzeltmede bulundu. CHP’li Oktay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimin kutlanamayacağını, sadece anılacağını belirterek, Ak Partili Bayraktar’ın dil sürtmesinden dolayı kutlama kelimesini kullandığını düşündüğünü belirtti.
EDS SİSTEMİ DEVREDE DEĞİL
Son zamanlarda sosyal medya sitelerinde Elektronik Denetleme sistemi (EDS) ile ilgili paylaşımlar olduğunu dile getiren İYİ Partili Meclis Üyesi İrfan Yılmaz, bu konuda başkan vekili Kocagöz’den bilgi istedi. Antalya’nın henüz EDS sistemine geçmediğini hatırlatan Başkan vekili Kocagöz, hız kontrolü ile ilgili EDS sisteminin TÜRSAT ile yapılacak olan protokol ile başlayacağının altını çizdi.
Turizme katkı sağlanması adına AKTOP ve Tur operatörleri ile imzalanan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Destek Hizmetleri Daire başkanı İlyas Çopur ise yapılan protokolün içeriğini “Antalya billboardlarla tanıtılacak” olarak açıklandı. 203 gündem maddeli meclis toplantısında 150 gündem maddesi ilgili ihtisas komisyonlarına hava edildi. Meclis başkan vekili Mesut Kocagöz, yaklaşık bir saat süren meclis toplantısını, Cuma günü yapılacak olan devam meclisine kadar kapattığını açıkladı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.