banner113

Karadağ "'Alanya'da riskli binalar tespit edilmeli'

banner106

İzmir depreminin ardından riskli yapılar da yeniden gündeme geldi. CHP İlçe Başkanı Çoşkun Karadağ, imar barışı ile birlikte riskli yapıların da arttığını belirterek, "Alanya’da riskli binalar tespit edilmeli. Kolon ve kirişler kontrol edilerek riskli binaların tedbiri alınarak bunun çaresine bakılmalı” dedi.

Karadağ "'Alanya'da riskli binalar tespit edilmeli'
05 Kasım 2020 Perşembe 10:22

banner108
banner238
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasındaki toplantıya başkanlık eden İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İzmir depreminin kendilerini ağır yaralayan bir felaket olduğunu söyledi. Depremin değil binaların öldürdüğüne dikkat çeken Karadağ, tekniğine uygun yapılmayan binaların can kayıplarına neden olmaya devam ettiğini vurguladı. Karadağ, “Son İzmir depreminde gördüğümüz bir şey var. Büyükşehir Belediyemiz ve Türkiye’deki tüm yardım ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Önceki gün buradan bir kamyonla Antalya’ya yardım gönderdik. Antalya merkezden toplanılan yardımlar İzmir’e ulaştırılacak. Gençlik kollarımız çok güzel bir çalışma ortaya koydu. Bu çalışma tüm Alanya’da devam edecek. Burada vatandaşlarımız, belediyemiz, diğer siyasi partiler de bu konuda duyarlı bir şekilde çalışıyor” dedi.
MAALESEF İMAR BARIŞI
Hükümetin para toplamak için riskli yapıları yasal hale getirmeye çalışmasını da eleştiren Karadağ, “İmar Barışı planlaması yapılırken binaların risk durumuna bakılmıyor. Özellikle imar barışından yararlanmak isteyen binaların birçoğu riskli. Çünkü eğer risk olmasa yasal yollarla bina yapılmasına zaten izin veriliyor. Ne zaman kaçak veya riskli binalar ülkemizde çoğaldı bunun adına imar affı ya da imar barışı denilerek onları yasal hale getirmek, kullandırmak para karşılığı hükümetin çıkmazlarından bir tanesini örtmekten başka bir şey değil. Bunda hal çok büyük zarara uğruyor. Sonuçlarını görüyorsunuz. Tüm ülkemizi derin üzüntüye boğuyor. Alanya’mızda bütün riskli binalar tespit edilmeli. Özellikle ticarethanelerdeki kolon ve kirişlerin kontrol edilerek riskli binaların tedbiri alınarak bunun çaresine bakılmalı” diye konuştu. 
DİM ALACAMI HES PROJESİ
Dim Alacami Mahallesi’ne yapılması düşünülen HES projesi yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Karadağ, “Bir enerji kaynağı olmasıyla birlikte doğayı yok etmenin hiçbir anlamı yok. Yenilenebilir ve çevreye zarar vermeyen birçok enerji kaynağı var. Bunları özellikle bölgemizde kullanmak yerinde olur. Katı atık tesisinde metan gazından doğan enerji miktarı şu anda düşünülen HES’teki enerji miktarının yarısına eşit. 2 katı atık tesisi şu anda düşünülen HES projesindeki enerjiyi karşılayacak pozisyonda. Yenilenebilir bir enerji bizlerin politikası” ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.