banner113

Karagöz son yolculuğuna uğurlandı

banner106

CHP Alanya eski ilçe başkanlarından Raif Karagöz, son yolculuğuna uğurlandı.

Karagöz son yolculuğuna uğurlandı
15 Şubat 2020 Cumartesi 17:20

banner108
banner238

81 yaşında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Karagöz için önce Alanya Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belediye meclis üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya eski Milletvekili Osman Özcan, Antalya Barosu Alanya Temsilcisi İbrahim Ertuş, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Karagöz ailesi, ailenin yakınları ile avukatlar katıldı. Karagöz’ün tabutuna cübbe bırakılan törende konuşan Ertuş, Raif  Karagöz’ün sevilen, sayılan ve değer verilen bir kişi olduğunu söyledi. 

“O BENİM KAHRAMANIMDI”
Sonra konuşan Avukat Ertuğrul Yeşildal da, “Değerli hukukçu ve siyaset adamı Karagöz’ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Karagöz kimseyi incitmeyen, incinsen de incitme diyen bir insandı. Yüreği insan sevgisiyle dolu bir insandı. Yaşamı boyunca halkın avukatı oldu. Hak, hukuk, adalet, demokrasi için mücadele verdi. O benim kahramanımdı. Ben onun stajyeriyim. 33 yıl beraber her konuda karar aldık. Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz savunucusuydu. Demokrasi aşığıydı. O adam gibi adamdı. Sevgili ustam bizi bırakıp gittin ama kesinlikle seni unutmayacağız. Unutturmayacağız. Mücadelen, anıların, mücadelemize önder olacak” dedi.


“BİR HALK ADAMIYDI”

Avukat İsmail Yıldız da, “Alanya’da ilk avukatlardan biri olarak Karagöz ile birlikte çalışma imkanı bulduk. Avukatlıktan, hukukçudan ziyade bir halk adamıydı. Filozof gibiydi. Her tartışmayı saygıyla karşılar, hoş görürdü” diye konuştu. 

“BİZE AĞABEYLİK YAPTI”
Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da, “Aramızdaki yaş farkı büyüktü ama meslek yakınlığımız çok uzun zaman değildi. Bize gerçekten ağabeylik yaptı. Meslekte çok faydalarını gördük. Siyasette hoşgörüsünü çok canlı şahitlerinden birisiyim” ifadelerini kullandı. 

“SENİ UNUTMAYACAĞIZ”
Emekli öğretmen ve yazar Haşim Yetkin de, “Rahat uyu sevgili dostum. Çocukluk, okul arkadaşım. Hatta 2 yıl da meslektaşım. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. 

“BİZİM ANLAYIŞIMIZI ÇOK GÜZEL TEMSİL ETTİ”
Raif Karagöz’ün oğlu avukat Mehmet Can Karagöz de, “Onu hepiniz benim kadar tanıyorsunuz. Babam 1939 doğumlu. Ben 1989 doğumluyum. Aramızda tam 50 yaş var. Yani tam yarım asır var. Böyle olduğu zaman bunu kimseye anlatamazsınız ama arada 50 yaş olduğu zaman bilesiniz ki babanızı bir yerde kaybedeceksiniz. Aranızda 20-30 yaş yok. Çocukluğunuzdan beri babanızla pazarlık yapma imkanınız da yok. 2001 yılında hastaneden çıkamaz diye gönderilmek istenmişti. Daha fazla yaşamaz denmişti. Bugüne kadar ben ondan çok şey öğrendim. Bizim anlayışımızı da çok güzel temsil etti. Onun anısını sizlerle birlikte hep beraber yaşatacağız. Sizleri gördüğüne eminim o da çok memnun olmuştur” diye konuştu. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.