banner113

Kentsel dönüşüme hem teşekkür hem destek

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentsel dönüşüm uygulanacak olan Cumhuriyet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Yücel'e mahalle sakinleri hem teşekkür etti hem de destek verdi.

Kentsel dönüşüme hem teşekkür hem destek
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:16

banner108
banner238
CUMHURİYET MAHALLE MUHTARI
Cumhuriyet Mahalle muhtarı Musa Akın "Alanya belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibi, mahallemizde yapılan riskli alan çalışmasını anlattı. Toplantıya çok fazla katılım vardı. Ayakta kalan ve salona giremeyen vatandaşlardan özür diler ve toplantıya katılan herkese teşekkür ederim. Mahalle muhtarı olarak benim görevim aracı olmaktır. İnşallah herşey herkesin istediği gibi olur" dedi.
BAŞKAN GAYET AÇIK VE NET SÖYLEDİ
Yine Cumhuriyet mahallesi sakinlerinden Sevil Altıoklu ise "Belediye başkanımızın gayet açıkça söylediği, herkez kendi bulunduğu ada parsel üzerinde aralarında anlaşarak %51 oy çokluğu elde edildiği takdirde ister belediyemizin müteahhitlerine isterlerse kendi müteahhitlerine vererek binalarını yaptırabilecekler. Müteahhit dairelerinin m2 si ni belirleyecek yada müteahhide artı para ödeyerek dairelerinin ayni m2 sinde veya daha büyük daire edinebilirler. Biz o aşamaya karışmıyoruz. Biz sadece alt yapı çevre düzenlemeleri sosyal aktiviteleri belediye olarak yapacağız demiştir. Kendimiz eğer ki müteahhide verecek olsak ya da belediyenin müteahhidine hiç fark etmez. 

BU FIRSAT BİR DAHA KAÇMAZ
Çünki birebir müteahhitle kendimiz muhatap olup isteklerimizi bildireceğiz. Hiç bir müteahhit 5 kata 9 kat yaparak para kazanamaz ve bizlere maliyet çıkar. Onun için burada hepimiz birlikte bu 9 katı 12 kata çıkartmaya zorlamalıyız ki 5 kuruş para ödemeden, aynı m2 de süper lüks dairelere sahip olabilelim. Aksi takdirde riskli bölge olarak bakanlıkca da kabul edilmiş. Mahallemiz hükümetin zoru ile evlerimizden çıkartılıp yıkılır, bizlerde asla biraraya gelip yaptıramayız. Burada aklımızı kullanalım. Lütfen bilinçsizce istemeyenleri ikna edelim, bu ayağımıza gelmiş büyük fırsatı kaçırmayalım 

MAHALLENİN ALTI BATAKLIK
Bu mahallanin altı bataklık. Eskiden gömülmüş, yığma toprak doldurulmuş, altyapı sıfır, binalar tuzla, deniz ve kumu ile yapılmış. Boyansa da sürekli sıvaları kabarıyor. Bina oturdukça binamızda çatlaklar oluşuyor. Zemin parke taşlarımız kırılıyor. Duvarlarımızda çatlaklar oluşuyor. Bizim binamızda bu var. Alanya 4'cü derece deprem bölgesiymiş. Allah muhafaza 5 üzeri depremi kaldırmaz. Eskiden gecekondu yapanlar üzerine bina çıkmışlar. Apartmana dönüşmüş kaçak binalar çok. Zamanında tapu dairelerinde hatalar yapılmış. Bunu belediye üstleniyor arsa tapularımızda daire m2'lerimiz 4 oda salon dairesi olanın ki. İki oda salon hak edilmiş gözüküyor. 

HER ADA KENDİ ARASINDA ANLAŞACAK
Bir diğerinin iki oda salon olan evi ise 4 daire. Hakediş gösterilmiş. Bu deniz kentte böyle. Eğer ki belediyeye güvenmiyorsak tapu dairesinden bilirkişi incelemesi isteyip topluca bir avukata vererek bunların düzeltilmesini talep etmeliyiz. Gerçek daire m2'lerimiz üzerinden daire tapularını almalıyız. Kat mülkiyet kanununca da böyle yapılmalıydı. Mahkemelik bir durumda asla hakkını alamazsın. Arsa tapusu ile daire tapusu bu yüzden çok önemli. Denizkent kooparatif olarak kurulduğundan 6 adet ada parselinden oluşuyor. Her ada kendi arasında anlaşacak. Kanunen denizkent sitesi olarak değil. Dolayısıyla da site yönetimi görevi yok hükmünde lav etmek gerekir. Bu saatten sonra nasıl olsa yıkılacak. İki yıl için boşa yönetim giderine para ödemeyelim. Bu para ile daire tapularımızı çıkaralım. Her ada sakini aralarında anlaşsın.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.