banner113

Koltuklar erkeklerin!

banner106

5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde Türkiye tablosu gibi Antalya tablosu da karanlık. 16 Milletvekilinin 2’si kadın, 24 fakültenin 4’ü kadın dekan tarafından yönetiliyor.

Koltuklar erkeklerin!
05 Aralık 2019 Perşembe 14:00

banner108
banner238
5 Aralık 1934’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti ve kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçti. Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile bundan tam 85 yıl önce kadınlar, en demokratik haklarına kavuştu. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen ülkemizde kadınlar ne siyasette ne de bürokraside yeterli derecede görev alabildi. Antalya’da da önemli görevlere seçilmiş ve atanmış kadın sayısı konusunda karnemiz ciddi anlamda zayıf. Siyasi partilerin de aralarında bulunduğu birçok yapı, kadın kotası oluşturulmasına rağmen bu konuda sınıfta kaldı.

16 VEKİLDEN 2’Sİ KADIN
Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi konumundaki Antalya da seçilmiş ve atanmış kadın konusunda beklenenin ciddi anlamda altında.24 Haziran seçimlerinde 16 milletvekili seçilen Antalya’dan sadece 2 kadın İYİ Parti’liTuğba Vural Çokal ve AKP’li Sena Nur Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM)  girebildi. Sosyal Demokrat CHP, 84 yıldır tek bir kadın vekili Ankara’ya gönderemedi. Antalya’daki 6 vali yardımcısı ve 19 ilçe kaymakamı içinde tek bir kadın yok. Aynı durum Antalya’nın 19 ilçe belediye ve büyükşehir belediye başkanlığı için de geçerli. Turizmin başkenti Antalya’nın tek bir kadın belediye başkanı bulunmuyor.
GENEL SEKRETER VE BAŞKAN YARDIMCILARI KADIN
Antalya’da belki de kadınlar açısından en dikkat çeken görevi Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer yapıyor. Belediye başkan yardımcılıklarında da kadın temsili yetersiz. Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Oya Kansu,Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan ile Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları Hakime Yılmaz ve Semra Öztürk de az sayıdaki kadın belediye başkan yardımcılarından.
24 DEKAN’DAN 4’Ü KADIN
Çok önemli bir eğitim kurumu olan Akdeniz Üniversitesi’nde de 24 fakülteden sadece 4’ünde kadın dekan bulunuyor.Öte yandan dikkat çeken birkaç müdürlükler arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya İl Müdürlüğünü Esen Diler, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünü Melike Gül, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünü ise Handan Kısır yapıyor. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin hiçbirinde kadın il başkanı bulunmuyor. Sadece HDP İl Başkanlığı’nda eşbaşkan kadın bulunuyor. Kubilay ELDEMİRCİ-Akdeniz Gerçek
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.