banner113

Kötü haber: Rusya'da Türkiye rezervasyonları düşüşte!

banner106

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, Suriye meselesi üzerinden gerilen Rusya-Türkiye ilişkileri nedeniyle Türkiye'ye dönük rezervasyonların azaldığını açıkladı.

Kötü haber: Rusya'da Türkiye rezervasyonları düşüşte!
20 Şubat 2020 Perşembe 12:19

banner108
banner238

ATOR İcra Kurulu Başkanı Maya Lomize, Rusya ile Türkiye arasındaki Suriye gerilimi nedeniyle Türkiye'ye dönük rezervasyonların azaldığını ileri sürdü.

Son zamanlarda tur şirketlerinin Türkiye satışlarında keskin bir artış olduğunu hatırlatan Maya Lomidze, ''Türkiye satışlarda lider konumdaydı. Ancak Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin artmasının ardından durum değişti” dedi. Lomidze, gerilemeye rağmen satışlarda lider ülkenin Türkiye olduğunu da ifade etti.

‘’Sosyal medya ağlarında dedikodu dolaşıyor’’

Rus turistlerden 'Türkiye’ye tur satılın alabilir miyiz, güvenli mi ya da turları son anda iptal edebilir miyiz?' gibi soruların geldiğini belirten Lomidze Türkiye ile ilgili açıklamasında, ''Yaz rezervasyonlarının en hızlı ülkesi Türkiye zaten yavaşlamıştı. Rusya ile Türkiye arasındaki jeopolitik sorunlar nedeniyle sosyal medya ağlarında, Türkiye'nin turizme yeniden kapatılacağına ilişkin dedikodular dolaşıyor. Ancak eldeki verilere göre, şu anda böyle bir koşul bulunmuyor.'' ifadelerini kullandı.

‘Türkiye eskisi gibi lider konumda ama iki hafta önceki dinamik yok’

Yine de Rus turistlerin tercih ettiği noktalar arasında Türkiye’nin eskisi gibi lider konumda olduğunu belirten Lomidze, “Ancak, iki hafta önce gördüğümüz dinamikte bir düşüş oldu. Bunun sebebi koronavirüs değil. İnsanlar dış politika ile ilgili olacakları bekliyor” dedi. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.