banner113

Maden yağması sırası Alanya’da

banner106

Turizm ve tarımın lokomotifi Alanya'da kurşun, bakır ve çinko madeni çıkarılıp Çin’e ihraç edilmek üzere maden için adım atıldı. 

Maden yağması sırası Alanya’da
05 Aralık 2019 Perşembe 09:22

banner108
banner238

Merkezi Alanya’da bulunan özel bir şirket tarafından Bakır-KurşunÇinko Maden Arama Ve Üretim Faaliyeti Proje Tanıtım Dosyasına göre, Alanya Yeniköy Ve Paşaköy mevkiinde toplam 1540.91 hektarlık ormanlık alanda açık işletme şeklinde yıllık 180 bin ton bakır, kurşun ve çinko çıkarılması planlanıyor. Hazırlanan dosyaya göre, bölgede 36 bin ton/yıl BakırKurşun-Çinko kompleksi, 144.000 ton/yıl pasa malzeme çıkarılacak.

65 yılda zehir bitmedi

Kurşun, çinko ve bakır madenlerinin çevreye etkisini, Balıkesir’in Balya ilçesinde süren kirlilikten anlamak mümkün. Gümüş, kurşun, çinko çıkarılan ve 65 yıldır kapalı bulunan maden sahasında, dereler de, halen yüksek miktarda siyanür vb. zehirler yüksek oranda ölçülmeye devam ediliyor. Yıllar önce oluşan atıklar nedeniyle tarım ve hayvancılık yapılamaz hale gelen Balya maden sahasında, ağır metaller çevreyi kirletirken bölgede, çevresel kirlilikten kaynaklanan hastalıklar ve ölümler ise sürüyor. (Yeniyaşamgazetesi)
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.